Zbog snega vanredno u šest opština, 10 osoba evakuisano, putari na terenu

Zbog snega koji je neprekidno padao dva dana, vanredna situacija na snazi je pored Nove Varoši, Lučana, Raške i Ivanjice, proglašena i u Kraljevu i Arilju.

11 Jan 2019 14:11
Sva sela u opštini Nova Varoš, koja su zbog velikog snega praktično odsečena od sveta, imaju električnu energiju, ali su mnogi putevi i dalje neprohodni, jer je sneg padao celu noć.

PETAK - Zbog snega koji je neprekidno padao dva dana, vanredna situacija na snazi je pored Nove Varoši, Lučana, Raške i Ivanjice, proglašena i u Kraljevu i Arilju.

Iz "Puteva Srbije" saopštili su da se saobraćaj na državnim putevima u zemlji odvija otežano i da je 1.800 putara sa svim raspoloživim mašinama i kamionima za posipanje i čišćenje snega, na terenu 24 časa...


Sneg i dalje pravi probleme u Zapadnoj Srbiji

Zbog problema sa snegom, koji već nekoliko dana neprestano pada u Zapadnoj Srbiji, vanredna situacija je proglašena u Ivanjici, Lučanima, Novoj Varoši i Arilju.

U opštini Ivanjica, zavejao je oko 80 odsto puteva. Najkrtičnije je u Močiocima, Katićima, Devićima, Srednjoj Reci, Ostatiji i Brusniku kao i u svim golijskim i javorskim selima...Marić: Vanredna situacija u pet opstina, 10 osoba evakuisano

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić izjavio je danas da je zbog velikih snežnih padavina vanredna situacija trenutno proglašena u pet opština i da je u ugroženim područjima evakuisano deset osoba.

"Zbog neprohodnosti puteva uglavnom u planinskim područjima i teškoća u snabdevanju električnom energijom na teritoriji pet opština proglašena je vanredna situacija. U ovom momentu to su opštine Nova Varoš, Ivanjica, Arilje, Lučani i Raška", rekao je Marić, saopštio je MUP...


Sela u Novoj Varoši dobila struju, ali putevi neprohodni

Sva sela u opštini Nova Varoš, koja su zbog velikog snega praktično odsečena od sveta, imaju električnu energiju, ali su mnogi putevi i dalje neprohodni, jer je sneg padao celu noć.

Predsednik opštine Radoslav Vasiljević kaže da je deo putnih pravaca u selima prohodan, ali da deo neće biti još najmanje dva dana, jer pojedini putni pravci ne mogu da budu očišćeni lakom mehanizacijom, a zbog udaljenosti nekih sela, koja su i do 50 kilometara daleko od Nove Varoši, težoj mehanizaciji nije lako da se probije...


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

SAOBRACAJ NA OBRENOVACKOM PUTU

vrh strane