Uhapšeno 150 osoba; crvena Interpolova poternica za Filipom Koraćem

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je država raspisala crvenu Interpolovu poternicu za Filipom Koraćem.

11 Jan 2019 16:20
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je danas raspisana crvena Interpolova poternica za Filipom Koraćem.

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je država raspisala crvenu Interpolovu poternicu za Filipom Koraćem.

On je na zajedničkoj konferenciji za štampu sa ministarkom pravde Nelom Kuburović rekao da je poternica za njim podignuta zbog sumnje da je izvršio i učestvovao u organizaciji nekih od najtežih krivičnih dela koja su počinjena u našoj zemlji.


U akciji policije uhapšeno 150 osoba

Ministra policije Nebojša Stefanović je izjavio danas je u velikoj akciji MUP-a uhapšeno 150 osoba osumnjičenih za najteža krivična dela.

Stefanović je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da je reč o preventivnoj akciji i da je poseban naglasak stavljen na suzbijanje najtežih oblika kriminala odnosno osobe koje se sumnjiče za ubistva, pokušaje ubistva i trgovinu narkoticima.


Još traje istraga o napadu na novinara Jovanovića

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je u toku istraga u vezi motiva napada na novinara portala Žig-Info Milana Jovanovića iz Grocke i da nadležni organi nisu prestali s istražnim radnjama.

On je na konferenciji za novinare rekao i da su uhapšeni kriminalci koji su pokusali da obiju njegov stan, da su oni priznali to krivicno deli i da su ih preuzeli policija i tužilastvo.


Neće biti nikakvih kontramitinga 17. januara

Ministra policije Nebojša Stefanović je izjavio da 17. januara tokom posete predsednika Rusije Vladimira Putina Srbiji neće biti organizovani nikakavi kontramitinzi.

Stefanović je odgovarajući na pitanje novinara da li će tada biti održan kontramiting, rekao da će 17. januara, kao i nekoliko dana pre tog datuma, biti skupova.


Čaure - plastični klonovi nisu dovoljan dokaz

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da čaure koje je Beograd, posle ubistva Olivera Ivanovića, dobio iz Prištine nisu originalne već plastični klonovi i da su, prema mišljenju eksperata, nedovoljno dobri dokazi da bi se utvrdilo iz kojeg je oružja pucano.

Na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministarkom pravde Nelom Kuburović, upitan za komentar kontradiktornih informacija o čaurama, Stefanović je rekao: "Ne želeći da ulazim u detalje.... mi nismo dobili orginalne čaure, već plastične klonove. Da li su to verodostojni klonovi, da li je to dovoljno, pouzdano, ko to zna? Mi smo insistrali da dobijemo ono što je bilo na licu mesta, da bismo otklonili sumnju u to iz kojeg je oružja pucano."


Stefanović: Uhapsićemo sve, briga me koji je klan u pitanju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je danas da je policija rasvetlila u toku 2018. godine 80 odsto svih ubistava na teritoriji Srbije, te dodao da je današnja akcija još jedna poruka svima koji se bave organizovanim kriminalom da to neće moći da čine u Srbiji.

"Srbija neće biti mesto za klanove ni iz Crne Gore ni iz Bosne i zbog toga je važan je saradnja sa drugim policijama u regionu", poručio je ministar.


Foto MUP Srbije, ilustracijaKompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

NEBOJSA STEFANOVIC

vrh strane