CDU poziva grčke poslanike da glasaju za Sporazum iz Prespe

Nemačka vladajuća stranka CDU na čijem čelu je bila aktuelna nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je najveću grčku opozicionu stranku Novu demokratiju da podrži Sporazum iz Prespe u grčkom parlamentu, te su visoki predstavnici CDU poručili da ovaj Sporazum otvora vratu Makedoniji za ulaz u NATO...

24 Jan 2019 12:45

BERLIN - Nemačka vladajuća stranka CDU na čijem čelu je bila aktuelna nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je najveću grčku opozicionu stranku Novu demokratiju da podrži Sporazum iz Prespe u grčkom parlamentu, te su visoki predstavnici CDU poručili da ovaj Sporazum otvora vratu Makedoniji za ulaz u NATO od čega će koristi imati i Grčka, prenosi A1on.mk.

„Poslanici u grčkom parlamentu imaju istorijsku šansu da glasaju za Sporazum iz Prespe koji pruža priliku za ispunjenje evroatlantske perspektive Makedonije. I pored činjenice što je lider najveće opozicione stranke Nove demokratije rekao da će glasati protiv, mi smo uvereni da Evropa ima korist od ovog sporazuma“, rekao je nemački poslanik u Evropskom parlamentu iz redova CDU Dejvid Mekalister.

Peter Kneffel/dpa via AP

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane