Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu, utakmica otkazana

Četvorica vaterpolista "Crvene zvezde" napadnuta su danas u Splitu pred utakmicu sa "Mornarom" u Regionalnoj ligi.

09 Februar 2019 16:31

SPLIT - Četvorica vaterpolista "Crvene zvezde" napadnuta su danas u Splitu pred utakmicu sa "Mornarom" u Regionalnoj ligi.

Beogradski mediji da se igrači "Zvezde" vraćaju u Beograd, i da je utakmica otkazana...


Milojević: Igrači napadnuti noževima, šipkama, palicama

Direktor Vaterpolo kluba Crvena zvezda Igor Milojević kaže da su igrači napadnuti u centru Splita metalnim šipkama, palicama i noževima, iako nijednog trenutka nisu provocirali.

Milojević je otkrio da Aleksandro Kralj, koji je skočio u more kako bi pobegao od napadača, ima vidljive posledice sa fakturom nosa, Dušan Vasić je zadobio udarce u leđa, a Miloš Maksimović u nogu metalnom šipkom...


Jelenić o napadu u Splitu: Nije prvi incident

Prvi čovek Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić, nakon napada na igrače Crvene zvezde u Splitu, podsetio je da su se takvi incidenti već dešavali u Hrvatskoj, ali da se nada da ih više neće biti.

Jelenić kaže da tako nešto ne može da se dogodi u Srbiji i da je napad na vaterpoliste velika sramota...


Napadnuti vaterpolista: Da nisam skočio u more, ubili bi me

Golman VK Crvena zvezda Aleksandro Kralj, koji je skočio u more nakon što ga je, zajedno sa još trojicom njegovih saigrača, napala grupa mladića u Splitu, po izlasku iz vode rekao je da bi ga "ubili" da nije to uradio.

"Da nisam skočio u more ubili bi me", rekao je Kralj nakon dolaska policije i lekarske ekipe, prenosi hrvatski sajt Gol...


Jelenić: Katastrofa, Kralj skakao u more...

Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić potvrdio je da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.

Kako je preneo hrvatski "24 sata", četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su danas u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u Regionalnoj ligi, a najteže je prošao Kralj...


Radošević: Policija traga za napadačima na vaterpoliste

Splitska policija preduzela je sve potrebne akcije nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, i traga za napadačima, izjavila je danas Željka Radošević iz policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Ona je naglasila da policija sumnja da je bilo više napadača...


Bukić: Najoštrije osuđujem napad na vaterpoliste Zvezde

Prvi čovek Regionalne vaterpolo lige i izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić najoštrije je osudio napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, poručivši da je svaki čin nasilja "neprihvatljiv".

"Ispred Hrvatskog vaterpolo saveza, te u svoje lično ime, najoštrije osuđujem incident koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene zvezde. Svaki čin nasilja, ikada, igde i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv", poručio je Bukić u saopštenju za javnost...


Mateša:Huliganski čin; Bukić: Osuđujem nasilje

Predsednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i prvi čovek Regionalne lige i direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić osudili su danas napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu.

"U ime Hrvatskog olimpijskog odbora i celokupne hrvatske sportske porodice najoštrije osuđujem ovaj huliganski čin koji sa sportom nema nikakve veze. Napad na sportiste iz druge države, koji su samo došli na izvršavanje klupskih obaveza, nikako ne ide u istu rečenicu sa Splitom kojeg nazivamo i "najsportskijim gradom na svetu", naveo je Mateša u saopštenju koje prenose hrvatski mediji...


VK Mornar osudio napad na vaterpoliste Zvezde

Vaterpolo klub "Mornar" oštro osuđuje današnji napad na četvoricu vaterpolista Crvene zvezde u Splitu, rekao je sekretar "Mornara" Vili Marinić.

"Saznali smo da je par njihovih igrača napadnuto danas nakon što su slobodno vreme, nakon treninga, a pre utakmice, iskoristili za šetnju po splitskoj rivi. Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad", rekao je Marinić...


VS S traži pojačanu bezbednost u Hrvatskoj

Vaterpolo savez Srbije tražiće pojačane mere bezbednosti za gostovanja u Hrvatskoj u Evrokupu nakon što su vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu.

Reprezentacija Srbije igra protiv Hrvatske u Sisku 12. marta, a mesec dana kasnije čeka je završni turnir u Zagrebu...


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane