Tramp nakon "Pokahontas" komentarisao i "ženskog Sneška"

Američki predsednik SAD Donald Tramp prokomentarisao je na Tviteru objavu kandidature demokratske senatorke iz Minesote Ejmi Klobušar za predsednike izbore u SAD 2020. godine, nazvavši je "ženskim Sneškom" koji priča o borbi globalnog zagrevanja, dan nakon što je njenu demokratsku konkurentkinju Elizabet Voren u tvitu pominjao kao "Pokahontas".

11 Februar 2019 11:33

VAŠINGTON - Američki predsednik SAD Donald Tramp prokomentarisao je na Tviteru objavu kandidature demokratske senatorke iz Minesote Ejmi Klobušar za predsednike izbore u SAD 2020. godine, nazvavši je "ženskim Sneškom" koji priča o borbi globalnog zagrevanja, dan nakon što je njenu demokratsku konkurentkinju Elizabet Voren u tvitu pominjao kao "Pokahontas".

"Pa, eto, opet se desilo. Ejmi Klobušar je objavila da se kandiduje za predsednicu, ponosno govoreći o borbi protiv globalnog zagrevanja dok stoji bukvalno usred snežne i ledene mećave i temperatura od kojih se sve ledi. Loš tajming. Do kraja govora izgledala je kao Sneško (ženski)!", napisao je Tramp na ovoj društevnoj mreži.

AP Photo/ Evan Vuči

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane