Šaban Šaulić poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić podlegao je povredama koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, javljaju beogradski mediji.

17 Februar 2019 13:49

BEOGRAD - Pevač narodne muzike Šaban Šaulić podlegao je povredama koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, javljaju beogradski mediji.

Bio je jedan od najpoznatijih pevača narodne muzike.


Odlaskom Šaulića srpska muzika ostala bez dela duše

U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima Šabana Šaulića, povodom njegove tragične smrti, piše u telelegramu saučešća ministra kulture Vladana Vukosavljevića.

On je ocenio da bi "Šabana Šaulića njegov glas raskošnih boja i raspona, kao i lična harizma, proslavili u svakoj pevačkoj disciplini".

Predsednik Vučić uputio saučešće porodici Šabana Šaulića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučihć izrazio je danas saučešće porodici pevača Šabana Šaulića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

"Saučešće porodici iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike Šabana Šaulića", napisao je predsednik Vučić na Tviteru.


Dačić uputio telegram saučešća porodici Šaulić

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je saučešće porodici Šabana Šaulića.

"Kao prijatelj, ali i veliki poštovalac Šabanovih ostvarenja, izražavam Vam duboko saučešće. Zatekla me je vest da je brzo i tragično otišao 'kralj narodne muzike'.

Premijerka Brnabić uputila saučešće porodici Šabana Šaulića

Premijerka Srbije Ana Brnabić izrazila je danas saučešće porodici pevača Šabana Šaulića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

"Iskreno saučešće porodici Šabana Šaulića. Srbija je ostala bez legende narodne muzike", napisala je Brnabić na svom Tviter nalogu.

Ostali smo bez velikana narodne muzike

Ostali smo bez velikana narodne muzike, talentovanog i društvenog čoveka koji je obeležio vreme u kome živimo, složili su se sagovornici Tanjuga Bilja Krstić, Bora Dugić i Petar-Peca Popović povodom vesti o smrti pevača Šabana Šaulića.

Hroničar pop kulture Peca Popović naglasio je da je Šaulić prošao "toplog zeca" u javnosti tokom svoje karijere.

Marković Palma uputio telegram saučešća porodici Šaulić

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, uputio je danas telegram saučešća porodici tragično preminulog Šabana Šaulića.

"Poštovana porodice Šaulić, želim da vam izjavim svoje najiskrenije saučešće. Bol i praznina u duši koje osećam kao veliki prijatelj Šabana i kao prijatelj vaše porodice, bol i praznina koju vi osećate njegovim odlaskom, jednostavno nema utehu. Zbog ovakvog odlaska kralja, legende estrade Šabana Šaulića, tugovaće cela Srbija. Za mene u Srbiji postoji i postojaće samo jedan jedini kralj, moj prijatelj Šaban Šaulić, a njegove pesme će večno živeti ne samo u Srbiji, već na svih pet kontinenata gde žive i rade Srbi, i ne samo Srbi već svi narodi sa prostora Balkana. Neka mu je večna slava!", piše u u telegramu saučešća.

Dodik: Sa pravom je dobio nadimak kralj narodne muzike

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici Šabana Šaulića, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

"Sa nevericom i neizmernom tugom primio sam tužnu vest da je Šaban Šaulić tragično izgubio život. Bio sam njegov veliki poštovalac i kao čoveka i muzičara, njegovih pesama i neponovljivog glasa i mogu reći da je s pravom dobio nadimak 'kralj narodne muzike'", naveo je Dodik u telegramu saučešća koje su objavili banjalučki mediji, prenosi RTRS.

Vulin: Telegram saučešća porodici Šaulić

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin uputio je pismo saučešća porodici Šaulić.

Vulin je izrazio najdublje žaljenje povodom smrti velikog prijatelja, pevača i umetnika Šabana Šaulića.

Mediji u regionu o Šabanu Šauliću

Mnogobrojni mediji u regionu preneli su vest o pogibiji pevača narodne muzike Šabana Šaulića, ističući da je "kralj narodne muzike" tokom pet decenija karijere ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Balkana.

Sarajevski portal Klix.ba piše da je vest o smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića neverovatnom brzinom odjeknula u svim državama bivše Jugoslavije, ostavljajući mnogobrojne poštovaoce njegove muzike u neverici.Foto screenshot/youtube.com

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane