Dačić: Neke zemlje igraju dvostruku igru po pitanju taksi

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nemaju svi u međunarodnoj zajednici želju da se nastavi dijalog Beograda i Prištine i da se nađe rešenje za Kosovo i Metohiju, a da neke zemlje igraju dvostruku igru.

15 Mart 2019 14:45
Dačić: Neke zemlje igraju dvostruku igru po pitanju taksi

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da nemaju svi u međunarodnoj zajednici želju da se nastavi dijalog Beograda i Prištine i da se nađe rešenje za Kosovo i Metohiju, a da neke zemlje igraju dvostruku igru.

Dačić je tako odgovorio na pitanje kako je moguće da ni SAD, niti EU i drugi veliki igrači ne mogu da prisile Prištinu da povuće takse na srpsku robu...


Dačić Prištini: Ne igrajte se vatrom

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da nije pretnja kada Srbija kaže da će braniti Srbe na KiM, ukoliko dođe do napada na njih, već upozorenje Prištini da se ne igraju vatrom.

Dačić je tako reagovao na izjavu Hašima Tačija da će "Kosovo na pretnje iz Srbije odgovoriti vojskom i policijom"...


Izjava Mogerini ništa novo, bez promene formata

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić u nedavnoj izjavi visoke predstavnice EU Federike Mogerini da finalni sporazum Beograda i Prištine mora biti u skladu s međunarodnim pravom i dobiti podršku Saveta bezbednosti UN, ne vidi ništa novo u odnosu na ono o čemu je Beograd govorio i ranije.

Dodao je i da ne veruje da će doći do promene formata dijaloga...


Da revitalizujemo odnose Srbije i Grenade

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zahvalio je danas Grenadi na razumevanju pozicije Srbije i prošlogodišnjoj odluci da povuče priznanje Kosova i poručio da je potrebno da se revitalizuju odnosi dve zemlje i vrate na nivo iz vremena nesvrstanih.

"Hvala Grenadi na razumevanju naše pozicije i odluci da, posle našeg upoznavanja sa situacijom i da je dijalog još u toku, suspenduje sve ranije odluke po pitanju statusa Kosova, saglašavajući se s rezultatom do kojeg dovede dijalog", rekao je Dačić na zajedničkoj pres konferenciji s ministrom spoljnih poslova Grenade Čarlsom Piterom Dejvidom...


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane