Brnabić: PR pokušava da zaoštri situaciju, beži od dijaloga

Premijerka Ana Brnabić kaže ne veruje da će uskoro Priština ukinuti takse na robu iz centralne Srbije, jer, kako navodi, ne vidi da Priština razmišlja o tome da postupa konstruktivno, u skladu sa vremenom u kome živimo.

21 Mart 2019 19:36

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić kaže ne veruje da će uskoro Priština ukinuti takse na robu iz centralne Srbije, jer, kako navodi, ne vidi da Priština razmišlja o tome da postupa konstruktivno, u skladu sa vremenom u kome živimo.

"Priština pokušava da zaoštrava dalje situaciju i da se što više odmakne od dijaloga", ocenila je Brnabić goastujuči na javnom servisu.


Brnabić: Nema problema za dalji rast plata i penzija

Premiejrka Srbije Ana Brnabić večeras je gostujući u emisji "Oko" na javnom servisu govorila o privrednom rastu, pa uz ocenu da je zabeležena manja proizvodnja "Fijata", ali da Železara nije smanjila proizvodnju, konstatuje da je i evropska privreda "usporila".

"Izmedu ostalog i nemačka i italijanska privreda, koje su glavni partneri Srbije", kaže premijerka, a na opasku da EPS kasni sa strukturnim reformama, kaže da su neke reforme u tom javnom preduzeću otpočele, ali da ima još mnogo posla i da se na tome radi sa MMF-om.


Još bez odluke "Folksvagena"

"Folksvagenm" još nije doneo odluku o eventualnom dolasku u Srbiju, rekla je večeras premijerka Ana Brnabić goostujući u emisiji "Oko" na RTS-u.

Kako je navela, ta kompanija još nije donela odluku o izgradnji svog novog pogona u ovom regionu.


Treba sačekati s reagovanjem na presudu Karadžiću

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da treba sačekati s reagovanjem na presudu bivšem predsedniku Republike Srpske u Hagu Radovanu Karadžiću.

"Zanimljivo je kako su svi iz regiona požurili da daju neverovatne izjave. Treba da pustimo da vidimo šta će da kažu svi ostali, a mi ćemo naravno dati svoj stav", rekla je Brnabićeva.


Upadom na RTS mirni protesti su završeni

Premijerka Ana Brnabić kaže da nasilje koje se u subotu dogodilo upadom demonstranata na RTS ne sme da se ponovi, ocenjuje da su mirni protesti tim upadom završeni, te poručuje da nasilje nikako ne sme da se relativizuje.

Gostujući na javnom servisu premijerka je rekla da je Srbija demokratsko i pristojno društvo i da vlast ničim nije izazvala radikalizaciju protesta.


Ako upad na RTS nije dovoljno radikalan...

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da ne zna ni za kakve najave radikalizacije građanskih protesta, i istakla da građani nemaju razloga da brinu.

"Nisam sigurna kakvu radikalizaciju protesta najavljuju, pošto očigledno onakav upad na RTS njima nije bio dovoljno radikalan. Ne znam kakvu dalju radikalizaciju u odnosu na ono što smo videli u subotu noć ili nedelju, što je neverovatno. Ja mislim da to niko normalan u Srbiji neće podržati, osim njih 20 ili 30 u Savezu za Srbiju. Naravno, građani Srbije nemaju čega da se plaše. Mi smo pokazali svih ovih nedelja, posebno kada su oni radikalizovali protest, da je država Srbija u potpunosti slobodna, sposobna da sačuva i red i ustavni proedak i da zaštiti demokratsku volju građana", rekla je Brnabić gostujući u emisiji "Oko" RTS-a.


Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane