Ograda bi bila pretnja Srbiji da postane tampon zona za migrante

Ako bi BiH postavila žicu na granicu duž Drine, koju a koju dnevno u proseku pokuša da pređe i više od 75 izbeglica, Srbija bi bila u opasnosti da postane tampon zona za migrante, ocenio je danas direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović.

15 April 2019 16:14
Ako bi BiH postavila žicu na granicu duž Drine, koju a koju dnevno u proseku pokuša da pređe i više od 75 izbeglica, Srbija bi bila u opasnosti da postane tampon zona za migrante, ocenio je danas direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Ðurović.

BEOGRAD - Ako bi BiH postavila žicu na granicu duž Drine, koju a koju dnevno u proseku pokuša da pređe i više od 75 izbeglica, Srbija bi bila u opasnosti da postane tampon zona za migrante, ocenio je danas direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović.

"Podizanje bilo kakve ograde duž granice sa BiH ili njeno ojačavanje usporilo bi migracije i dodatno doprinelo da Srbija, u kojoj dnevno boravi između pet i 6.000 izbeglica, postane tampon zona iz koje nema opcije da se izađe", rekao je Đurović za Tanjug povodom ideje pojedinih zvaničnika BiH da se na granici sa Srbijom, zbog migranata, postavi žičana ograda.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane