Mediji: "Špijunska afera" u službi Šarecove kampanje

Izjave slovenačkog premijera Marjana Šareca u vezi sa tzv. špijunskom aferom, tvrdnjama da je Hrvatska svojim tajnim službama sabotirala proces arbitraže o granici, kao i da je preko svojih lobista delovala na slovenačke medije možda odražavaju njegovu nesigurnost pred izbore

15 April 2019 16:25

LJUBLJANA - Izjave slovenačkog premijera Marjana Šareca u vezi sa tzv. špijunskom aferom, tvrdnjama da je Hrvatska svojim tajnim službama sabotirala proces arbitraže o granici, kao i da je preko svojih lobista delovala na slovenačke medije možda odražavaju njegovu nesigurnost pred izbore za Evropski parlament na kojima za svoju stranku želi da osvoji poneko mesto, ocenjuje danas deo slovenačkih medija.

Ljubljansko "Delo" u komentaru navodi da sve ankete javnog mnjenja iz poslednja dva meseca pokazuju stagnaciju ili mali pad popularnosti Liste Marjana Šareca (LMŠ) koja je za Evropski parlament, uprkos drugačijim savetima, kandidovala samostalnu listu za, ne uspevši da se dogovori sa strankama Mire Cerara i Alenke Bratušek da izađu sa zajedničkom koalicionom listom kandidata, čime bi se ojačao liberalni blok.


AP Photo/Francisco Seco

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane