ILGA: Srbija na 30. mestu po poštovanju ljudskih prava

Na rang listi o poštovanju ljudskih prava Međunarodne gej, biseksualne, trans i interseks asocijacije Evrope i centralne Azije (ILGA), Srbija se, među 48 ocenjivanih zemalja, nalazi na 30. mestu.

16 Maj 2019 15:36

BRISEL - Na rang listi o poštovanju ljudskih prava Međunarodne gej, biseksualne, trans i interseks asocijacije Evrope i centralne Azije (ILGA), Srbija se, među 48 ocenjivanih zemalja, nalazi na 30. mestu.

Istraživanje je ocenilo 48 država prema kategorijama koje obuhvataju govor mržnje, diskriminaciju, priznavanje različitih vrsta polova, politiku azila, porodične vrednosti i vrednosti civilnog društva.

Radović: Stanje LGBT populacije u Toplici menja se na bolje

Stanje LGBT populacije u Toplickom okrugu menja se u pozitivnom smislu poslednjih godina, kaže aktivsta i borac za LGBT prava iz Kuršmlije Stefan Radović, povodom 17. maja, Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije.

On je naveo da je problem što se LGBT osobe iz malih sredina teško odlučuju da se obrate institucijama zbog nespremnosti da otkriju svoju seksualnu orijentaciju.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane