Jednom, kad zamru političke strasti, ovo će se pamtiti

Nijedna zemlja nije uspela ovoliko da se izgradi i promeni kao što je to učinila Srbija u prethodnih nekoliko godina, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na spektakularnoj svečanosti otvaranja poslednje deonice autoputa na južnom kraku Koridora 10, u dužini od 26,3 kilometra u Grdeličkoj klisuri.

18 Maj 2019 20:02
Predsednik Aleksandar Vučić, članovi vlade i predstavnici medija obilaze danas popodne poslednju deonicu autoputa na južnom kraku Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri, koja će večeras u 20 sati svečano biti puštena u saobraćaj.

Uspeli smo da izgradimo ono što generacije nisu mogle

Nijedna zemlja nije uspela ovoliko da se izgradi i promeni kao što je to učinila Srbija u prethodnih nekoliko godina, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić na spektakularnoj svečanosti otvaranja poslednje deonice autoputa na južnom kraku Koridora 10, u dužini od 26,3 kilometra u Grdeličkoj klisuri.

Vučić je, obraćajući se građanima, visokim zvanicama, diplomatskim predstavnicima, poručio da je Srbija uspela da izgradi sve što generacije nisu mogle i da treba da se ponosimo najlepšim mostom i autoputem koji Evropa ima, a koji će biti za našu decu i budućnost.


Vučić otvorio poslednju deonicu južnog kraka Koridora 10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Vladičinom Hanu, kod mosta Vrla, koji je osvetljen u bojama srpske zastave, uz vatromet, svečano otvorio poslednju deonicu autoputa na južnom kraku Koridora 10 kroz našu zemlju, u dužini od 26,3 kilometra u Grdeličkoj klisuri.

Vučić se obratio građanima i poručio da je Srbija uspela da izgradi sve što generacije nisu mogle i da treba da budemo ponosni najepšim mostom i autoputem koji Evropa ima, a koji će biti za našu decu i budućnost.


Jednom, kad zamru političke strasti,ovo će se pamtiti

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je otvaranje autoputa na Koridoru 10 važno za naše samopouzdanje, za budućnost, poziv ljudima da ostanu u ovoj zemlji i pokazatelj da možemo da radimo kao i oni koji su ispred nas, i koje možemo da stignemo.

"Kako da ne budem srećan. Za 100 godina, kada dnevno političke strasti zamru, moja deca i unuci će da kažu - naš tata i deda je učestvovao u ovome, kao i svi radnici koji su se borili. Šta ćete više...", konstatovao je predsednik u izjavi za Pink televiziju.


Vučić građanima na severu KiM: Izađite sutra na izbore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je večeras građane na severu Kosova da izađu sutra na izbore za gradonačelnike četiri opštine.

"Da izađu sutra na izbore, da glasaju po svojoj savesti, u četiri severno kosovske opštine - Zvečanu, Leposaviću, Zubin Potoku i Kosovskoj Mitrovici. Da im ne bude teško, da ne ostanu kod kuće, da izađu i da pokažu i koliko vole svoju Srbiju i da pokažu da će da se bore za svoju budućnost. To je moja molba za njih", rekao je Vučić za TV Pink.


Skot i Kif sa šeširima - znak dobrih vesti

Večerašnjem puštanju u saobraćaj deonice autoputa na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru prisustvovao je i veliki broj stranih ambasadora, a predsednik Aleksandar Vučić je rekao da mu je drago što su prisutni, te da je uveren da je i njima drago što Srbija ide putem razvoja.

"Nikad nismo imali toliko ambasadora na nekoj manifestaciji, zahvalan sam im na tome. Ovde su radile bugarske, španske i grčke kompanije i svakako da su ambasadori tih zemalja zadovoljni kako su njihove kompanije završile posao. Naravno i Azerbejdžanci. Svi su dobrodošli", rekao je Vučić.


Vučić kod najdužeg drumskog tunela,Manajle

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošao je, obilazeći južni krak Koridora 10 koji se večeras otvara, kroz tunel Manajle, najdužni drumski tunel u Srbiji, zajedno sa ministrima u Vladi Srbije.

Direktor sektora za izgradnju u "Koridorima Srbije" Aleksandar Senić obavestio je predsednika o svemu što je urađeno, istakavši da je tunel izgrađen po najvišim svetskim standardima i da je danas, i u ovom momentu možda i najopremljeniji.


Sačekajte kraj godine, pa prebrojte kilometre autoputeva

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je večeras, obilazeći južni krak Koridora 10, da je važno da Srbija ima punu stabilnost javnih finansija kako bi mogla da gradi puteve, jer ih sama finansira.

Vučić je rekao da smo po broju kilometara zemlja sa najviše kilometara autoputa, ali da ne treba još brojati.


Na Mominom kamenu, sa alpinistima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas na Koridoru 10 u Grdeličkoj klisuri brdo Momin kamen i čestitao predstavnicima izvođača radova i alpinistima, koji su radili na savladavanju te kosine iznad autoputa, poručivši da će i njihova deca biti ponosna na njihov graditeljski poduhvat.

Momin kamen, poznat po istomenom kamenolomu, bila je jedna od najzahtevnijih tačaka na trasi autoputa u Grdeličkoj klisuri i južnom kraku Koridora 10, a Vučić je rekao: "Vi ste se ovde pentrali. Ovo su najhrabiji momci koji su se peli uz ovu čuku, to je herojsko delo. Treba da budete ponosni na ono što ste uradili", poručio je Vučić.


Vučić s radnicima u Grdelici:Čekaju vas novi putevi...

Predsednik Aleksandar Vučic obišao je danas lokaciju Kosina 2 na Koridoru 10, gde je porazgovarao sa radnicima koji su savladali kosinu koja je izazivala mnogo problema i poručio im da autoput izgleda veličanstveno.

Upitao je radnike da li im je bilo teško i da li su sada zadovoljni, na šta su oni potvrdno odgovorili.


Predsednici opština Vučiću: Autoput nam puno znači

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas na Koriodru 10, kod novoizgrađene petlje Predejane, sa predsednicima upravnih okruga, gradonacelnicima, predsednicima opština i privrednicima tog dele zemlje, koji su istakli da sa završetkom autoputa u Grdelici građani dobijaju bolju i bržu vezu sa ostatkom Srbije i okolnim zemljama.

Inače, petlja Predejane jedinstvena po tome što je jedina u Srbiji i na Balkanu celom dužinom na mostovskim konstrukcijama iznad reke.


Vučić, ministri i novinari obilaze trasu na Koridoru 10

Predsednik Aleksandar Vučić, članovi vlade i predstavnici medija obilaze danas popodne poslednju deonicu autoputa na južnom kraku Koridora 10 u Grdeličkoj klisuri, koja će večeras u 20 sati svečano biti puštena u saobraćaj.

Srpski zvaničnici i mediji koji izveštavaju obilaze deonicu otvorenim autobisima.


Autoput kroz Grdelicu simbol savladavanja prepreka

Autoput na Koridoru 10 koji smo završili danas u Grdeličkoj klisuri pokazuje kako možemo da premostimo sve teškoće i kada niko u to ne veruje, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na trasi novoizgrađenog autoputa kod Kosine 2, gde se ranije više puta obrušavao potporni zid.

"Građevinari su najzaslužniji, a država je obezbedila finansije i izborila se sa bezbroj problema tokom gradnje. Južni krak je za nas i nauk za budućnost kako da radimo i izbegnemo greške", rekao je Vučić i zamolio medije da predstave javnosti poduhvat koji je izveden.


Vučić stigao u Grdelicu: Put kao u Švajcarskoj ili Austriji

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je danas oko 17.30 sati u Grdelicu, na lokaciju Kosina 2, na poslednjoj i najzahtevnijoj deonici autoputa na južnom kraku Koridora 10, koja je izazivala mnogo problema, a na kojoj je podignuto 36 mostova i dva najduža tunela.

Sa Vučićem su stugli i premijerka Ana Brnabić i članovi vlade, kao i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

SENIC, MIHAJLOVIC, VUCIC, DODIK

vrh strane