Štrahe: Bio sam suviše naivan

Doskorašnji austrijski vicekancelar i nekadašnji lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe ističe da mu je trenutni prioritet rasvetljavanje slučaja koji je doveo do njegovog političkog pada.

02 Jun 2019 11:04

BEČ - Doskorašnji austrijski vicekancelar i nekadašnji lider Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijan Štrahe ističe da mu je trenutni prioritet rasvetljavanje slučaja koji je doveo do njegovog političkog pada.

"Rasvetljavanje ovog slučaja je trenutno jedini prioritet. To pitanje je iznad svih drugih i u interesu je ne samo mene, već i FPO, kao i vlade koja je raspuštena zbog toga, a na kraju i zemlje. Uspostavio sam radnu grupu i tim savetnika koji svakodnevno imaju nova saznanja. Ta saznanja ne stižu iz medija, već iz sopstvene istražne delatnosti", objasnio je Štrahe, koji je morao da podnese ostavku na sve političke funkcije nakon što je objavljen video snimak od pre dve godine na kojem se vidi kako na Ibici navodnoj nećaki jednog ruskog milijardera nudi državne poslove za finansijsku podršku njegovoj stranci.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane