Vučić najavio podršku svim merama za opstanak srpskih sela

Opstanak sela je od presudnog značaja za Srbiju i važno nacionalno i bezbednosno pitanje, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konstitutivnoj sednici povodom formiranja Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i najavio podršku svim merama tog tela.

13 Jun 2019 15:35
Vučić najavio podršku svim merama za opstanak srpskih sela

BEOGRAD - Opstanak sela je od presudnog značaja za Srbiju i važno nacionalno i bezbednosno pitanje, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konstitutivnoj sednici povodom formiranja Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i najavio podršku svim merama tog tela.

"Za Srbiju je selo od presudnog značaja i sve što vi smislite da treba da se uradi - podržaćemo", rekao je Vučić na svecanoj sednici i dodao da država sada može mnogo više da pomogne razvoj sela nego ranije zbog stanja finansija i razvoja ekonomije.


Ršumović: Država mora da "kupuje" narod da bi spasla selo

Država mora da nađe pravi način da podstakne da se u Srbiji, posebno na selu, rađa više dece, rekao je danas pesnik i književnik LJubivoje Ršumović na konsitutivnoj sednici Nacionalnog tima za preporod sela Srbije i dodao da u tom kontekstu treba razmišljati o strateškoj ''proizvodnji'' naroda.

Ršumović je naglasio da se mora naći načina da se u potrošačkom vremenu mladi ljudi 'pripitome', a to može samo novcem, jer novac i profit, kako je rekao, vladaju celim svetom, pa i našom stvarnošću.


Pitanje srpskog sela je bezbednosti i nacionalni imperativ

Sela u Srbiji se prazne i to je činjenica, upozorio je danas ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić i istakao da srpsko selo nije stvar usputne nostalgije, već bezbednosni i nacionalni imperativ.

Krkobabić je rekao da se srpska sela prazne i da to nije proces koji je počeo juče, ni koji će se završiti sutra, kao i da to nije samo osobenost Srbije, već brojnih rubnih i malih zemalja.


Pastor: Bez preporoda sela, nema preporoda Srbije

Bez preporoda sela, nema preporoda Srbije, poručio je danas predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor na konstitutivnoj sednici Nacionalnog saveta za spas sela Srbije.

Pastor je na sednici u Palati Srbija, kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, naglasio da preporod sela nije stvar nacionalne pripadnosti već zajedničko, nacionalno pitanje svih koji žive u Srbiji.


Sa nestajanjem sela, nestala bi i Srbija

U Beogradu se danas održava konstitutivna sednica povodom formiranja Nacionalnog tima za preporod sela Srbije, kojoj prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Konstitutivnom sednicom, u Palati Srbija, predsedavaju ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić i akademik Dragan Škorić, predsednik Akademijskog odbora za selo Srpske akademije nauka i umetnosti.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ALEKSANDAR VUCIC

vrh strane