Vučić mladim lekarima i sestrama: Izaberite Srbiju, ostanite

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas diplomcima medicinskih fakulteta I srednjih škola u Srbiji prve ugovore u radu, uz poruku i apel da kada se nađu pred izborom da odu u inostranstvo ili ostanu u zemlji, izaberu Srbiju, jer su upravo oni najbolji i najodgovorniji deo društva.

26 Jun 2019 13:52
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da su mu pravda, istina, ponos i dostojanstvo države koju predstavlja važniji od fotelja onih koji ga stalno optužuju za nasilje kada im odgovori na njihove pretnje, te zatražio da primenuju iste aršine.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas diplomcima medicinskih fakulteta I srednjih škola u Srbiji prve ugovore u radu, uz poruku i apel da kada se nađu pred izborom da odu u inostranstvo ili ostanu u zemlji, izaberu Srbiju, jer su upravo oni najbolji i najodgovorniji deo društva.

On je najavio i ozbiljno povećanje plata lekara i medicinskih sestara, najmanje za 10 odsto.


Tražim iste aršine,ne odstupam ni za jotu pred lažima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da su mu pravda, istina, ponos i dostojanstvo države koju predstavlja važniji od fotelja onih koji ga stalno optužuju za nasilje kada im odgovori na njihove pretnje, te zatražio da primenuju iste aršine.

Vučić je, upitan da prokomentariše optužbe za navodno nasilje vlasti, u šta njegovi politički protivnici ubrajaju i njegov komentar na izjavu profesora Ognjena Radonjića, rekao da oni koji ga optužuju "ništa drugo ne umeju da rade osim da lažu i kradu": „Neki ljudi su juče govorili kako će bombom da me raznesu, a o tome nije bila nijedna vest. Rekli su 'pusti budale, šta pričaju'. Zamislite da je neko njima rekao da će ih bombom razneti, a verujem i nadam se da nikada niko neće. Bile bi to glavne vesti u svim svetskim i evropskim medijima“, konstatovao je on.


Nećemo 10 milijardi da bacimo u bunar

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas da investicioni ciklus vrednosti do 10 milijardi evra ima za cilj ubrzani ekonomski rast, koji bi doveo do povećanja primanja i podizanja životnog standarda građana, ali da je važno da taj novac bude planski ulagan.

Vučić je rekao da je 10 milijardi evra ogroman novac, koji država želi da uloži planski, da se tačno zna na šta se troši, tako da se podiže standard i plate i penzije, ali ne tako nam skoči javni dug.


Pomoći ćemo našima na KiM...

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će država raditi sve što može da pomogne srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, u situaciji otežanog snabdevanja hranom, ali nije hteo da govori o konkretnim potezima Beograda.

"Radićemo ono što možemo. Ne mogu i neću da vam govorim sve šta ćemo da radimo, ali radićemo ono što možemo i snadbevaćemo naš narod i pomagaćemo", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.


U petak o mišljenju Venecijanske komisije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će stav Venecijanske komisije o crnogorskom Nacrtu zakona o slobodi veroispovesti i pravnom položaju verskih zajednica komentarisati kada dobije punu pravnu analizu mišljenja tog tela Saveta Evrope, najverovatnije - u petak.

"Imam više informacija o stavu Venecijanske Komisije, ali ću sačekati da dobijem punu pravnu analizu.Dobio sam juče prvu, a dao sam nalog da mi urade punu pravnu analizu i tek kada je budem dobio onda ću moći o tome da govorim", rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje.


Direktne mere podsticaja dale rezultat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da su direktne mere podsticaja u cilju podizanja nataliteta dale rezultate i da je u prvih pet meseci ove godine rođeno 825 beba više nego u istom periodu prošle godine.

Vučić je, u obraćanju na ceremoniji uručenja ugovora o radu najboljim diplomcima medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola u Srbiji, ukazao da je, međutim, i to malo i nedovoljno, i da užasno gubimo demografski.


Pomoć Srbima na KiM, Zapadu smo uvek mi više krivi

Srbima na KiM pomoći će država, a od međunarodne zajednice ne očekujemo ništa povodom otežanog snabdevanja našeg naroda u pokrajini, jer smo njima uvek i u svakoj situciji mi malo više krivi, samo zato što nećemo da priznamo nezavinost Kosova, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da zato moramo da se uzdamo "u se i u svoje kljuse" i da će država videti kako sve može da pomogne svom narodu na KiM u toj teškoj i složenoj situaciji.


Ugovori o radu za još 102 mlada lekara i 158 sestara i tehničara

Najbolji diplomci medicinskih fakulteta, kao i srednjih medicinskih škola u Srbiji dobija danas ugovore o radu, a ugovore im svečano uručuje predsednik Aleksandar Vučić.

Ugovore će dobiti 102 diplomca medicinskih fakulteta univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Prištini i Kragujevcu.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

DODELA UGOVORA

vrh strane