Preminuo scenarista i reditelj Gordan Mihić

Proslavljeni scenarista, dramski pisac i reditelj Gordan Mihić preminuo je u 80. godini.

13 Avgust 2019 11:09

BEOGRAD - Proslavljeni scenarista, dramski pisac i reditelj Gordan Mihić preminuo je u 80. godini.

Vest o smrti prenela je njegova ćerka, glumica Ivana Mihić.


Vukosavljević: Mihić će nastaviti da živi u srpskoj kulturi

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević uputio je u svoje ime i u ime Ministarstva kulture i informisanja telegram saučešća povodom smrti Gordana Mihića, istakavši da je bio veliki scenarista koji je obeležio pet decenija srpske kinematografije i televizijskog programa.

"Njegov literarni talenat prelazio je granice žanrova i svoj izraz nalazio u romanima, dramama i stripu. Kao izuzetan pedagog, za sobom je ostavio brojne generacije studenata koje sa uspehom prenose njegovo znanje", napisao je Vukosavljević.


Dačić uputio saučešće porodici Gordana Mihića

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je danas telegram saučešća porodici preminulog scenariste i pisca Gordana Mihića.

"Napustio nas je jedan od najboljih, najuverljivijih pripovedača večnih ljudskih priča. Od Zvižduka u osam, preko crnog talasa, pa sve do prelaza između dva veka, i Nemanjića, na njegovim scenarijima stasavali su najveći glumci, a njegova dostignuća su ulazila u narod i postajala neodvojivi deo naše kulture, ali i našeg slenga", naveo je Dačić.


Foto tviter/@Ivana_Mihic

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane