Požar na Eviji van kontrole, velika ekološka katastrofa

Na hiljade vatrogasaca bori se protiv šumskih požara u Grčkoj, a najveći je na ostrvu Evija, severno od Atine, koji i dalje bukti van kontrole.

14 Avgust 2019 11:02

ATINA - Na hiljade vatrogasaca bori se protiv šumskih požara u Grčkoj, a najveći je na ostrvu Evija, severno od Atine, koji i dalje bukti van kontrole.

Prema jutrošnjim informacijama, situacija je malo bolja...


Komesar: Važna evropska solidarnost u katastrofama

Evropski komesar za pružanje pomoći Hristos Stilianides istakao je danas važnost evropske solidarnosti prilikom prirodnih katastrofa ističući da je pokrenut evropski spasilački mehanizam za gašenje požara na grčkom ostrvu Evija.

On je, posle razgovora sa grčkim ministrom za civilnu zaštitu Mihalisom Hrisohoidisom u Atini rekao da je, na osnovu iskustva koje ima kao komesar i na osnovu požara koje je video na mnogim mestima, uveren da je situacija na Eviji i dallje veoma teška...


Micotakis traži snimanje mesta požara radi nadoknade štete

Grccki premijer Kiriakos Micotakis zatrazzio je danas momentalno snimanje na mestu požara koji je zahvatio prirodni rezervat na ostvru Evija kako bi se ocenile razmere katastrofe, a nakon što je dobio izvesstaj generalnog sekretara civilne zasstite Nikosa Hardalijasa i vatrogasne brigade.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Na hiljade vatrogasaca bori se protiv šumskih požara u Grčkoj, a najveći je na ostrvu Evija, severno od Atine, koji i dalje bukti van kontrole. AP Photo/Michael Varaklas

vrh strane