Stanovnici Floride: Stiže uragan Dorijan

Obalni grad Stjuart na Floridi počinje da oseća efekte uragana Dorijan koji se približava američkoj obali pošto je opustošio Bahame.

03 Septembar 2019 11:11

MAJAMI - Obalni grad Stjuart na Floridi počinje da oseća efekte uragana Dorijan koji se približava američkoj obali pošto je opustošio Bahame.

"Stižu periodične kiše koja nas bukvalno zasipaju u jakim naletima tropskog olujnog vetra. Kratke, ali obilne kiše. I nekoliko blesaka munje u daljini, s vremena na vreme", rekao je meteorolog Derek Van Dam za CNN.


Najmanje pet žrtava uragana, približava se Floridi

Najmanje pet osoba je poginulo na ostrvima Abako na Bahamima u udaru uragana Dorijan, koji je trenutno lociran na oko 170 kilometara istočno od Vest Palm Biča na Floridi i sa udarima vetra od oko 205 kilometara na sat.

Uragan je na Bahamima ostavio brojne kuće poplavljene i nastavio da se kreće ka Istočnoj obali gde je evakuisano više od milion stanovnika, prenosi Rojters.

Carl Juste/Miami Herald via AP


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Najmanje pet osoba je poginulo na ostrvima Abako na Bahamima u udaru uragana Dorijan, koji je trenutno lociran na oko 170 kilometara istočno od Vest Palm Biča na Floridi i sa udarima vetra od oko 205 kilometara na sat. AP foto - Miami Herald via AP

vrh strane