Ko je Darinko Kosor, čovek koji je "otkrio" da Srbi nisu bili antifašisti

Posle izjave hrvatske predsednice da je njena zemlja, srazmerno broju stanovnika, dala najviše pripadnika antifašističkog pokreta u Drugom svetskom ratu, iz Hrvatske stiže nova "revizionistička" teza, ovaj put, čini se, ne samo "izvan" istorijske istine, već i više od toga.

11 Septembar 2019 16:34
Kako mogu Srbi da budu antifassisti, kad uopšte nisu imali antifassisticcki pokret, pita se Darinko Kosor, predsednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) i poslanik u hrvatskom Saboru.

BEOGRAD - Posle izjave hrvatske predsednice da je njena zemlja, srazmerno broju stanovnika, dala najviše pripadnika antifašističkog pokreta u Drugom svetskom ratu, iz Hrvatske stiže nova "revizionistička" teza, ovaj put, čini se, ne samo "izvan" istorijske istine, već i više od toga.

Darinko Kosor, zastupnik u Hrvatskom saboru i predsednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS), "ustanovio je", kako je danas izjavio, da Srbija nije ni imala antifašistički pokret, te ne vidi otkud joj pravo da optužuje Hrvatsku za fašizam...


Hrvatski zvaničnik: Srbija nije imala antifašistički pokret!

Kako mogu Srbi da budu antifašisti, kad uopšte nisu imali antifašistički pokret, pita se Darinko Kosor, predsednik Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) i poslanik u hrvatskom Saboru.

On je na taj način prokomentarisao izjavu srpske premijerke Ane Brnabić da polemiku, izazvanu uskraćivanjem dozvole ulaska srpskoj vojnoj delegaciji u Hrvatsku, ne vidi kao sukob Srbije i Hrvatske, već antifašista i fašista...


Foto Tanjug/D.Kujundžić, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane