Kineska kompanija ''Leju robot'' traži partnere u Srbiji

Više od 300 kompanija, institucija i investicionih fondova iz Kine učestvuje na dvodnevnoj konferenciji Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEAZ) o saradnji u oblasti inovacija, a među njima je i kineska kompanija ''Leju robot'' koja traži partnere u Srbiji.

08 Oktobar 2019 18:04
Više od 300 kompanija, institucija i investicionih fondova iz Kine učestvuje na četvrtoj dvodnevnoj konferenciji Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEAZ) o saradnji u oblasti inovacija, a među njima je i kineska kompanija ````Leju robot```` koja traži partnere u Srbiji.

BEOGRAD - Više od 300 kompanija, institucija i investicionih fondova iz Kine učestvuje na dvodnevnoj konferenciji Kine i 17 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEAZ) o saradnji u oblasti inovacija, a među njima je i kineska kompanija ''Leju robot'' koja traži partnere u Srbiji.

Vang Song iz kompanije ''Leju robot'', čiji su roboti (Aelos) danas plesali na otvaranju konferencije, kaže za Tanjug da ta firma pravi, razvija i prodaje tzv.humanoidne robote ne samo u Kini, već i u inostranstvu, te da traže partnere i saradnike i u Srbiji.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane