Nastavljen međustranački dijalog u Skupštini

Međustranački dijalog o izbornim uslovima, uz posredovanje EP, u kojem učestvuju izaslanik EP Knut Falkenštajn, parlamentrane i vanparlamentarne stranke, kao i predstavnici nevladinih organizacija, nastavljen je danas u zgradi "stare" Skupštine Srbije.

10 Oktobar 2019 13:01
Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je tokom međustranačkih razgovora uz posredovanje Evropskog parlamenta napravljen mali korak napred, ali da se ništa revolucionarno još uvek nije desilo.

BEOGRAD - Međustranački dijalog o izbornim uslovima, uz posredovanje EP, u kojem učestvuju izaslanik EP Knut Falkenštajn, parlamentrane i vanparlamentarne stranke, kao i predstavnici nevladinih organizacija, nastavljen je danas u zgradi "stare" Skupštine Srbije.

Drugi predstavnik EP, Eduard Kukan, ni danas nije na sastanku...


Đukanović: Spremni smo da ispunimo svaki zahtev opozicije

Predstavnik SNS-a Vladimir Đukanović kazao je da je prezadovoljan atmosferom na međustranačkom sastanku koji se održava uz posredovanje EP, dodajući da nije očekivao da će ti sastanci biti tako pozitivni.

“ Iskreno da vam kažem nisam očekivao da će biti ovako pozitivno - da poželite ovakve sastanke”, kazao je Đukanović novinarima ispred “stare” Skupštine u toku pauze između sesija.


Đurić: Nismo džabe krečili, daleko od toga

Na prvoj sesiji u okviru međustranačkog dijaloga u skupštini, uz posredovanje EP, razgovaralo se o finansiranju političkih aktivnosti, a diskusija protiče u korektnoj atmosferi, preneo je novinarima ispred skupštine Vladimir Đurić iz Stranke moderne Srbije (SMS).

On je novinarima, u pauzi između dve sesije, preneo šta se dešava na sastanku iza zatvorenih vrata, kao i očekivanja te stranke da dijalog Srbiji omogući slobodne i fer izbore...


Napravljen mali korak napred, ništa revolucionarno

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da je tokom međustranačkih razgovora uz posredovanje Evropskog parlamenta napravljen mali korak napred, ali da se ništa revolucionarno još uvek nije desilo.

Živković novinarima u pauzi između sesija ispred Skupštini Srbije rekao da će se tek videti da li će se razgovori pretočiti i u formalne odluke koje će omogućiti bolje uslove za izbore, koji će se održati na proleće sledeće godine...Foto Tanjug/B.Stekić, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

RASA NEDELJKOV

vrh strane