Vučić: Svet dijaloga i kompromisa je moguć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras otvorio 141. zasedanje Interparlamentarne unije, uz poruku da je svet dijaloga i kompromisa moguć, a da je Srbija jedina zemlja koja danas u Evropi može da organizuje ovakvo zasedanje.

13 Oktobar 2019 22:33
Predsednica Skupsstine Srbije Maja Gojkovich izjavila je vecceras na sveccanom otvaranju 141. Skupsstine Interparlamentarne unije (IPU) u beogradskom Sava centru da je u složenom vremenu u kojem živimo parlamentarna diplomatija od susstinskog znaccaja i da je kada su tradicionalni diplomatski mehanizmi nedovoljni, ona jedino sredstvo podrsske medjunarodnom dijalog

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras otvorio 141. zasedanje Interparlamentarne unije, uz poruku da je svet dijaloga i kompromisa moguć, a da je Srbija jedina zemlja koja danas u Evropi može da organizuje ovakvo zasedanje.

“Ponosan sam što ste svi u Srbiji, čini se da je Srbija jedina zemlja koja danas u Evropi može da organizuje ovakvo zasedanje, jer mi smo slobodna i nezavisna zemlja koja želi da sa svima gaji prijateljstvo”, rekao je Vučić, poželevši dobrodošlicu učesnicima.


Gutereš: Za izazove današnjice potreban multilateralni svet

U suočavanju sa izazovima današnjice potreban nam je multilateralni svet sa snažnim multilateralnim institucijama, kao i univerzalno poštovanje međunarodnog prava, poručio je večeras generalni sekretar UN Antonio Gutereš, koji se preko video linka obratio na otvaranju 41. Skupštine Interparlamentarne unije (IPU) .

"Na ovaj način izgradićemo prosperitetan i održiv svet, gde niko neće biti izostavljen. Računam na vašu kontinuiranu podršku", rekao je Gutereš.


Gojković: Srbija je posvećena ciljevima i vrednostima IPU

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je na svečanom otvaranju 141. Skupštine Interparlamentarne unije (IPU) u beogradskom Sava centru da je u složenom vremenu u kojem živimo parlamentarna diplomatija od suštinskog značaja i da je kada su tradicionalni diplomatski mehanizmi nedovoljni, ona jedino sredstvo podrške međunarodnom dijalogu.

Gojković je sinoć rekla da joj je čast da je Beograd domaćin jubileja, 130. godina od osnivanja Interparlamentarne unije - najstarije i najveće parlamentarne porodice.


Svečano otvorena 141. Skupština Interparlamentarne unije


U beogradskom Sava centru večeras je svečano otvorena 141. Skupštine Interparlamentarne unije (IPU) koja će trajati do 17. oktobra, a okupiće 2.000 učesnika iz oko 150 zemalja.
Centralna tema zasedanja Skupštine IPU, koju je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, je "Uloga i mehanizmi parlamenta u jačanju međunarodnog prava i doprinos regionalne saradnje", a poslanici će diskutovati i o rodnoj ravnopravnpsti, osnaživanju mladih, odbrani ljudskih prava poslanika i ostvarivanju univerzalne zdravstvene zaštite.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

MAJA GOJKOVIC

vrh strane