Brnabić: Priština bi da uvede u vladu "svoje Srbe"

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, komentarišući prekid u brojanju glasova iz centralne Srbije u prištinskoj Centralnoj izbornoj komisiji, rekla da je to pokušaj da se "njihovi Srbi" uvedu u novu prištinsku vladu.

14 Oktobar 2019 00:07

Brnabić: PR bi da uvede u vladu "njihove Srbe"

Premijerka Srbije Ana Brnabić večeras je, komentarišući prekid u brojanju glasova iz centralne Srbije u prištinskoj Centralnoj izbornoj komisiji, rekla da je to pokušaj da se "njihovi Srbi" uvedu u novu prištinsku vladu.

"Plašim se da ih baš briga kako su Srbi glasali, a i Srbe koji bi ušli u tu vladu je da baš briga. Radi se o ljudima koji su, kad su hteli da naprave Vojsku Kosova direktno prekršili sopstveni ustav", navela je Brnabić u emisiji Hit tvit na TV Pink.


Nisam videla belešku, dobar razgovor s Grenelom

Premijerka Srbije Ana Brnabić nije želela večeras da komentariše sadržaj razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i specijalnog izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela, iako je, kako je rekla, upoznata sa njegovom sadržinom, ali je navela da je njen sastanak sa Grenelom bio dobar i da se fokusirao na ekonomski razvoj.

Brnabić je u emisiji Hit tvit na TV Pink rekla da je prenela Grenelu da da Beograd nikada nije ušao u trgovinski rat sa Prištinom, čak ni u najtežim okolnostima, poput one kada je "kidnapovan i terorisan" direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.


Brnabić o članstvu u SNS, protestima taksista, Đilasu...

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da se u Srpsku naprednu stranku učlanila jer je smatrala da je pravo vreme da to učini, ističući da ceni tu stranku jer ona brine o ljudima, a ne o svojoj popularnosti.

"Mislim da je pravo vreme, ne želim da budem jedna od onih ljudi koji su malo ekspert, a malo političar", rekla je Brnabić za emisiju Hit tvit na TV Pink.


Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane