Otvorena poslednja deonica Koridora 10

Svečano otvaranje deonice Koridora 10 ka bugarskoj granici, u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i Bugarske, Aleksandra Vučića i Bojka Borisova, i brojnih građana, počelo je oko podneva u Bancarevu, a samim tim zvanično je obeležen kraj radova na tom koridoru, čija je ukupna dužina kroz Srbiju 813 kilometara.

09 Novembar 2019 13:10
Svečano otvaranje deonice Koridora 10 ka bugarskoj granici, u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i Bugarske, Aleksandra Vučića i Bojka Borisova, i brojnih građana, počelo je oko podneva u Bancarevu, a samim tim zvanično je obeležen kraj radova na tom koridoru, čija je ukupna dužina kroz Srbiju 813 kilometara.

Počela svečanost otvaranja poslednje deonice Koridora 10

BANCAREVO - Svečano otvaranje deonice Koridora 10 ka bugarskoj granici, u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i Bugarske, Aleksandra Vučića i Bojka Borisova, i brojnih građana, počelo je oko podneva u Bancarevu, a samim tim zvanično je obeležen kraj radova na tom koridoru, čija je ukupna dužina kroz Srbiju 813 kilometara.

Predsednik Vučić je prethodno dočekao Borisova na drugoj strani tunela Bancarevo i zajedno su se dovezli kroz taj tunel dugačak 881 metar.


Vučić: To je ono što smo želeli i nećemo stati

Ovaj put i kilometri puteva koji su do sada izgrađeni upravo su ono što smo želeli kad smo počeli da menjamo zemlju, da menjamo sebe, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju istočnog kraka Koridora 10 i poručio da "neće stati".

"Nećemo stati na ovome, nastavićemo dalje, gradićemo bez prestanka da bismo imali više posla, više investicija, da bismo završili taj čarobni krug i da bismo mogli da kažemo da smo stvorili uspešnu i najlepšu, za nas svakako najlepšu, zemlju na Balkanu", poručio je Vučić na svečanom otvaranju poslednje deonice istočnog kraka Koridora 10, kojom je završena izgradnja celog Koridora 10 u Srbiji.


Vučić na bugarskom: Bojko, jesi li me razumeo?

Predsednik Srbije obratio se danas na otvaranju Istočnog kraka Koridora 10 na bugarskom jeziku, pozdravljajući Bugare koji žive u našoj zemlji, kao i bugarskog premijera Bojka Borisova i članove njegove delegacije.

On je rekao da zbog Bugara koji žive u Srbiji, ali i zbog bugarskih gostiju želi da se obrati na jeziku suseda.


Borisov: Spajamo Zapadnu i Istočnu Evropu, nema više zidova

Predsednik bugarske vlade Bojko Borisov poručio je danas da se otvaranjem istočnog kraka Koridora 10 spajaju Zapadna i Istočna Evropa.

Kao i Nemci, kaže Borisov, koji su imali Berlinski zid i koji je pao pre 30 godina, i zid između dve zemlje, Srbije i Bugarske, je "pao".


Vučić dočekao Borisova, zajedno otvaraju Koridor 10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas pre podne premijera Bugarske Bojka Borisova kod tunela Bancarevo na auto-putu deonice istočnog kraka Koridora 10.

Vučić i Borisov će zajedno oko 12 časova otvoriti tu važnu deonicu, a koja označava i završetak svih radova na Koridoru 10 kroz Srbiju.


Vučić: Građani Srbije su finansirali izgradnju Koridora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da treba da budemo ponosni na svoj rad i trud, zahvaljujući kojem je izgrađen Koridor 10, čiju izgradnju su, ističe, finansirali građani Srbije.

"To su putevi o kojima se maštalo i čeznulo", rekao je Vučić za RTS uoči otvaranja poslednje deonice istočnog kraka Koridora 10.


Vučić: Ispunjen san generacija - završen ceo Koridor 10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučuć obišao je danas, pre svečanog otvaranja, poslednju deonicu Koridora 10 i istakao da je ponosan zbog završetka tog koridora o kome su, kaže, sanjale mnoge generacije.

Koridor 10 omogućiće bezbedno putovanje, ali i dalji ekonomski razvoj, rekao je Vučić.


Vučić o opoziciji: Ne nipodaštavaj, dođi, vidi, pa oceni...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas, pred otvaranje istočnog kraka Koridora 10, pripadnicima opozicije, koji kritikuju sve što aktuelna vlast uradi, da je ponosan na Koridor i da ne može da dozvoli da bude nipodaštavan bilo čiji rad i trud.

"Sediš, ne radiš ništa i onda pljuneš onog ko radi, to ne mogu da podnesem, to boli. Dođi, pa vidi i onda oceni", dodao je Vučić.


Vučić: Sada će svi prolaziti kroz Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas zadovoljstvo završetkom Koridora 10, uoči otvaranja poslednje deonice na Istočnom kraku tog koridora, prema bugarskoj granici.

"Srecan sam, ovo je bio težak posao. Teško je zbog kosina i tunela od 800 metara, ali izgleda kao Švajcarska. Srecni ste kada to uradite", rekao je Vučić za Pink tv.



Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

KORIDOR 10

vrh strane