Vučić: Kosovo ni danas, ni iduće godine ne može u Unesko

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da je Srbija uspela da napravi dobru osnovu za sigurnu poziciju Srbije u Unesko i da Kosovo ni danas, ni iduće godine neće moći postati članica te međunarodne organizacije.

13 Novembar 2019 20:09

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da je Srbija uspela da napravi dobru osnovu za sigurnu poziciju Srbije u Unesko i da Kosovo ni danas, ni iduće godine neće moći postati članica te međunarodne organizacije.

Ostvarili smo dobre kontakte I teško je da će Kosovo postati član Uneska ni danas, ni iduće godine", podvukao je Vučić u izjavi za RTS.


Vučić: Čujem bezbroj tehničkih detalja, ali ne i suštinu

Francuska i Evropa hoće dominantu ulogu u rešavanju pitanja Kosova i Metohije, a videli smo da to na izvestan način želi i SAD, ali ono što još nisam video to je suština, izjavio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Kada sve pitam, čujem bezbroj tehničkih detalja od svih, ali o suštini malo”, primetio je Vučić u izjavi za RTS.


Vučić: Moja odluka da li ću putovati u Zagreb biće dobro obrazložena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da će sutra saopštiti odluku da li će otputovati u Zagreb na sednicu Evropske narodne partije (EPP) i da će njegova odluka biti dobro obrazložena

"Odluku da li idem u Zagreb sam doneo i sutra ću je saopštiti.


Foto Tanjug/Video, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane