Dogovor s vladom prihvatljiv samo za nastavno osoblje

Štrajk sindikata zaposlenih u prosveti u Hrvatskoj koji je trajao gotovo dva meseca, tokom kojeg su organizovani manji i jedan veliki protest na Trgu bana Jelačića, završen je prihvatljivo samo za nastavno osoblje, ali ne i za tzv. pomoćno, odnosno spremačice, domare, kuvarice.

03 Decembar 2019 11:34

ZAGREB - Štrajk sindikata zaposlenih u prosveti u Hrvatskoj koji je trajao gotovo dva meseca, tokom kojeg su organizovani manji i jedan veliki protest na Trgu bana Jelačića, završen je prihvatljivo samo za nastavno osoblje, ali ne i za tzv. pomoćno, odnosno spremačice, domare, kuvarice.

Za učenike dogovor s vladom znači povratak u školske klupe već danas, a kada su u pitanju prosvetni radnici, prema onome što se može videti na društvenim mrežama, taj rasplet znači veliko nezadovoljstvo prema sindikatima koji ih predstavljaju.


Nenastavno osoblje u HR školama najavljuje novi štrajk

Sindikati nenastavnog osoblja u školama u Hrvatskoj i učeničkim domovina poručili su da se osećaju frustrirano i izigrano odlukom o prihvatanju vladine ponude o povećanju vrednosti koeficijenata samo nastavnicima i najavljuju novi štrajk.

Predsednik jednog od tih sindikata, Mario Jakša, saopštio je da je jučerašnji dogovor sindikata nastavnika i vlade licemerje i da onaj ko je mislio da, nakon što je administrativno - tehničko osoblje do sada najmanje tri puta izigrano, ne može i četvrti put, prevario se.Foto Tanjug/video, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane