Devojčice iz Vranja druge na Robotičkom takmičenju u Kini

Učenice osmog razreda OŠ "Svetozar Marković" u Vranju, Leonora Ristić i Anđela Ristić, osvojile su drugo mesto u kategoriji Tehnički izazov na Svetskom robotičkom takmičenju u kineskom gradu Guangdžouu.

03 Decembar 2019 14:47

BEOGRAD - Učenice osmog razreda OŠ "Svetozar Marković" u Vranju, Leonora Ristić i Anđela Ristić, osvojile su drugo mesto u kategoriji Tehnički izazov na Svetskom robotičkom takmičenju u kineskom gradu Guangdžouu.

U konkurenciji od 50 timova iz celog sveta, one su uspele da naprave odličnu kombinaciju mehaničkog rešenja robota i upravljačkih sposobnosti zahvaljujući kojoj su dospele u vrh "MakeX" robotičkog svetskog takmičenja.


Učenicama čestitka premijerke za uspeh na robotičkom takmičenju

Predsednica Vlade Ana Brnabić čestitala je danas Leonori Ristić i Anđeli Ristić, učenicama osmog razreda OŠ "Svetozar Marković" u Vranju osvajanje drugog mesta u kategoriji Tehnički izazov na Svetskom robotičkom takmičenju u Guangdžou.

One su ovaj uspeh ostvarile pod vođstvom mentora Saše Ristića, na takmičenju u Kini održanom od 29. novembra do 1. decembra ove godine.


Foto Tanjug

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane