Marić: Uspeli da spojimo mlade na ovom "teškom" prostoru

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, na svečanom događaju u Zagrebu, izabran je danas za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

11 Decembar 2019 16:05
Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, na svečanom događaju u Zagrebu, izabran je danas za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

ZAGREB - Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, na svečanom događaju u Zagrebu, izabran je danas za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih su inače najveća amaterska sportska manifestacija u Evropi.


Marić: Sportske igre mladih doprinose pomirenju u regionu

Regionalni predsednik Sportskih igara mladih Zdravko Marić ocenio je da ova manifestacija doprinosi puno u popularizaciji sporta u regionu, zdravog načina života i razvoju takmičarskog duha, ali i da utiče kod mladih da se ne bave "teškim" pitanjima iz prošlosti regiona, već da se posvete zajedništvu, ferpleju i osećaju pripadnosti grupi i budućnosti.

"Kada vidite veliko finale Sportskih igara mladih na Rivi (u Splitu), gde su sva deca zajedno sedam dana, razumećete značaj ove manifestacije koja je puno pomogla i nastavlja da pomaže regionu", rekao je Marić za Tanjug i dodao da do sada nije zabeležan ni najmanji incident na aktivnostima koje organizuju.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane