SAD: Iranska raketa najverovatnije oborila avion; Iran: Nelogične glasine

Posle objave nedeljnika "NJuzvik" i agencije AP i Rojters su javile, pozivajući se na američke zvaničnike, da je iranska protivvazduhoplovna raketa slučajno oborila ukrajinski avion koji se srušio nedaleko od Teherana u sredu ujutru.

09 Jan 2020 19:13

VAŠINGTON - Posle objave nedeljnika "NJuzvik" i agencije AP i Rojters su javile, pozivajući se na američke zvaničnike, da je iranska protivvazduhoplovna raketa slučajno oborila ukrajinski avion koji se srušio nedaleko od Teherana u sredu ujutru.

Britanska agencija prenela je izjavu američkog zvaničnika koji navodi da su američki sateliti registrovali ispaljivanje dve rakete neposredno pre nego što se avion srušio, posle čega je usledila eksplozija.


Iran: Nelogične glasine da je avion pogođen raketom

Šef iranske Organizacije za civilnu avijaciju Ali Abedžadeh, danas je demantovao, kako kaže, "nelogične glasine", da je ukrajinski putnički avion koji se srušio u blizini Teherana pogođen raketom, javila je poluzvanična iranska agencija ISNA.

"Sa naučne tačke gledišta, nemoguće je da je raketa pogodila ukrajinski avion, pa su zato takve glasine nelogične", citirala je agencija reči Ali Abedžadeha, prenosi Rojters.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane