Bugajski: NATO glavna brana širenju Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin vidi NATO kao glavnu pretnju širenju Rusije i izračunao je da su infiltracija i dezinformacije jeftinije i efikasnije sredstvo za podrivanje zapadnog jedinstva od vojne konfrontacije koja bi razotkrila ruske slabosti, tvrdi visoki saradnik američkog Centra za analizu evropske politike Janus Bugajski.

14 Jan 2020 21:00

VAŠINGTON - Ruski predsednik Vladimir Putin vidi NATO kao glavnu pretnju širenju Rusije i izračunao je da su infiltracija i dezinformacije jeftinije i efikasnije sredstvo za podrivanje zapadnog jedinstva od vojne konfrontacije koja bi razotkrila ruske slabosti, tvrdi visoki saradnik američkog Centra za analizu evropske politike Janus Bugajski.

"Kremlj je pretnjama sprečavao mnoge evropske države da uđu u NATO, strahujući da to pojačava američko vojno i političko prisustvo u odbrani Evrope. Iako opstrukcija članstva u velikoj meri nije uspela, Moskva je takođe razvila paralelnu strategiju za neutralisanje vlada kad one uđu u NATO", piše Bugajski u tekstu objavljenom na sajtu CEPA.


Foto jutjub/printskrin

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane