Kako Đukanović brani Zakon o slobodi veroispovesti

Niko neće oteti crkve, tvrdi Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, i dodaje da niko vernicima neće uskratiti pravo da koriste pravoslavne hramove, niti je to, kaže, suština Zakona o slobodi veroispovesti.

19 Jan 2020 12:14
Crna Gora neće povući zakon o slobodi veroispovesti, poručuje predsednik Crne Gore Milo Ðukanović u ekskluzivnom intervju za Tanjug, i ističe da masovni protesti zbog ovog zakona, koje vidi kao u suštini političke, mada "obučene" u crkveno ruho, sa naglašenim prosrpskim predznakom, ne mogu ugroziti vlast, niti politiku koju vlast vodi.

PODGORICA - Niko neće oteti crkve, tvrdi Milo Đukanović, predsednik Crne Gore, i dodaje da niko vernicima neće uskratiti pravo da koriste pravoslavne hramove, niti je to, kaže, suština Zakona o slobodi veroispovesti.

"Država Crna Gora ne otima imovinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi, jer je ta imovina zapravo vlasništvo države Crne Gore, koje je uzurpirano u periodu između 1986. i 2000.", ključni je argument na koji se poziva crnogorski predsednik "braneći" Zakon o slobodi veroispovesti, koji je u delu javnosti Srbije, ali i Crne Gore doživljen kao "otimanje" imovine, pre svega hramova i manastira Srpske pravoslavne crkve.


FOTO TANJUG/ PREDSEDNIŠTVO CRNE GORE/ bk

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

MILO DJUKANOVIC

vrh strane