Kina planira suzbijanje ekonomskog uticaja epidemije

Kineska vladajuća Komunistička partija saopštila je da će preduzeti korake za zaustavljanje širenja koronavirusa i suzbijanje ekonomskog uticaja epidemije, izvestila je državna televizija CCTV.

12 Februar 2020 13:55

ŠANGAJ - Kineska vladajuća Komunistička partija saopštila je da će preduzeti korake za zaustavljanje širenja koronavirusa i suzbijanje ekonomskog uticaja epidemije, izvestila je državna televizija C CTV.

Stalni odbor stranke, njeno najviše telo za donošenje odluka, naveo je da će monetarna politika biti fleksibilna i da će na uredan način nadgledati nastavak rada firmi, uključujući i preduzeća u državnom vlasništvu, prenosi Rojters.


Kina: Sledeće nedelje se 160 miliona ljudi vraća na posao

Kina očekuje da će se oko 160 miliona zaposlenih vratiti na svoja radna mesta tokom sledeće nedelje, jer zemlja nastoji da umanji ekonomski uticaj novog koronavirusa.

CNN piše da se sledećeg utorka obeležava zvanični kraj perioda lunarne Nove godine što je veseli datum u kineskom kalendaru, koji je ove godine pomračen virusom koji je odneo više od 1.110 života u kontinentalnoj Kini.AP Photo/Mark Schiefelbein, File

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane