Zlatna groznica u Maliju može doneti korist ekstremistima

U toku je zlatna groznica na severu Malija, gde su aktivni borci povezani sa Al-kaidom, što izaziva zabrinutost da bi profit od rudarstva mogao da donese korist ne samo lokalnoj ekonomiji, već i islamskim ekstremistima.

14 Februar 2020 12:32

KIDAL - U toku je zlatna groznica na severu Malija, gde su aktivni borci povezani sa Al-kaidom, što izaziva zabrinutost da bi profit od rudarstva mogao da donese korist ne samo lokalnoj ekonomiji, već i islamskim ekstremistima.

Koalicija naoružanih pobunjenika Tuarega poznata kao CMA kontroliše region Kidal i njeni lideri nadgledaju aktivnosti na pronalaženju zlata, prenela je agencija AP.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

U toku je zlatna groznica na severu Malija, gde su aktivni borci povezani sa Al-kaidom, što izaziva zabrinutost da bi profit od rudarstva mogao da donese korist ne samo lokalnoj ekonomiji, već i islamskim ekstremistima. Koalicija naoružanih pobunjenika Tuarega poznata kao CMA kontroliše region Kidal i njeni lideri nadgledaju aktivnosti na pronalaženju zlata, prenela je agencija AP.(AP Photo/Baba Ahmed)

vrh strane