Vučić Kurtiju: Ne možete da vređate SRB, ne predstavljate državu

Ne možete da vređate Srbiju, vi ne predstavljate državu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju, koji je na panelu u Minhenu kritikovao "mini Šengen" i, kako piše Kurir, rekao da "Srbiju treba osloboditi Kosova".

14 Februar 2020 19:29

MINHEN - Ne možete da vređate Srbiju, vi ne predstavljate državu, rekao je predsednik Aleksandar Vučić kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju, koji je na panelu u Minhenu kritikovao "mini Šengen" i, kako piše Kurir, rekao da "Srbiju treba osloboditi Kosova".

Beogradski list navodi, pozivajući se na neimenovane izvore, i da je Kurti rekao da će Priština uvesti Srbiji recipročne mere, na šta mu je predsednik Srbije odgovorio: "Ne možete da vređate Srbiju".


Vučić i Kurti prvi put za okruglim stolom,uz još dva Albanca

Predsednik Srbije Aleksandar Vučicć danas popodne učestvuje na okruglom stolu o bezbednosti na Balkanu, što će možda biti prva prilika da ukrsti argumente sa novim kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, koji prisustvuje istom panelu, zajedno sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Panel na temu "Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana“ održava se u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, po pravilima četam hausa, što znači da je zatvoren za javnost.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ALEKSANDAR VUCIC

vrh strane