Vučić: Žestoko sam branio interese Srbije u razgovoru sa Kurtijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučicć preneo je večeras novinarima da je na panelu o bezbednosti Zapadnog Balkana u Minhenu, gde se prvi put susreo sa Aljbinom Kurtijem, bila žestoka debata i da je na najbolji način branio interese Srbije i srpskog naroda.

14 Februar 2020 20:43

Žestoko sam branio interese SRB u razgovoru sa Kurtijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučicć preneo je večeras novinarima da je na panelu o bezbednosti Zapadnog Balkana u Minhenu, gde se prvi put susreo sa Aljbinom Kurtijem, bila žestoka debata i da je na najbolji način branio interese Srbije i srpskog naroda.

"Bilo je žestoko. Ne mogu da iznosim deltalje. Borio sam se za interese Srbije i srpski narod, što je moj posao. Govorio sam istinu i ponosan sam na to", rekao je Vučić za RTS.


U Minhenu zabrinuti za stanje u BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je zabrinut situacijom u Bosni i Hercegovini, i da mu se čini da je među evropskim i svetskim zvaničnima u Minhenu, čini mu se, takođe vladala zabrinutost za situaciju u BiH, mnogo veća nego za odnose Beograda i Prištine.

Predsednik je to rekao na pitanje RTS-a da li ima poruku za lidere Srba iz regiona, sa kojima će se sutra sastati u Beogradu.


Želimo da srpska vina budu među 10 najboljih u Evropi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Minhenu povodom praznika Svetog Trifuna da želi da vina iz Srbije po kvalitetu budu u prvih 10 u Evropi.

"Ponosan sam na naše vinare. Srpska vina su sve bolja i cilj nam je da u narednih pet godina uđemo u prvih pet u Evropi, ne možemo pet, ali 10 po kvalitetu našeg vina", rekao je predsdnik Srbije čestitajući vinarima praznik.


Van Gi: Si dolazi, srpsko državno rukovodstvo ima kičmu

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, izjavio je večeras u Minhenu da je potvrdeno da predsednik Kine Si Đinping ponovo dolazi u Srbiju, u tako teškoj godini za Kinu, što je veoma znacajno jer ce Srbija dobiti na ugledu.

Istakao je da je posebno ponosan na čestitke koje je srpskom rukovodstvu uputio ministar spoljnih poslova NR Kine, Van Gi, koji je rekao da Srbija jeste mala po teritoriji I broju stavnovnika, ali da ima veliki narod i jer državno rukovodstvo “ima kičmu”, što njegova zemlja posebno ceni.


Da budemo deo sveta, i da ničije dete više ne ratuje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Minhenu da je danas potpisana Izjava o obnavljanju železničkog saobraćaja između Beograda I Prištine od izuzetnog značaja za Srbiju, posebno za Toplicu I Srbe na kosovskoj teritoriji i istakao da zato oni koji se tome protive I pričaju da smo time priznali kosovsku nezavisnost - pričaju gluposti.

"Kada imate železnicu, to je od ogromnog ekonomskog značaja za nas, imaćemo više uspeha, veći rast, veće plate, penzije”, rekao je Vučić u izjavi za RTS.


Možete dokle hoćete igru sa taksama, ali to je gore za vas

Ako hoćete da se igrate sa taksama, može ta igra da traje koliko hoćete, to nije dobro za nas, ali je mnogo gore za vas, poručio je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučicć Prištini.

On je u izjavi za RTS istakao da je to ponovio više puta i danas, na panelima i u diskusijama u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, povodom nastupa predstavnika Prištine, koji, zbog svoje javnosti, na jasan stav svih stranih partnera o potrebi ukidanja taksi ponavljaju "svoju priču" o reciprocitetu.
Foto RTS/pritnskrin

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ALEKSANDAR VUCIC

vrh strane