Sekretarijat za kulturu: Nećemo uskratiti pomoć stvaraocima

Sekreterijat za kulturu u odgovoru na zahteve Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije da se što pre donesu konkretne mere podrške umetnicima, kulturnim radnicima i sektoru samozaposlenih u kulturi, navodi da je za njih sada najvažniji zadatak da se zaštite i sačuvaju životi svih građana Srbije i svih stvaralaca u oblasti kulture.

24 Mart 2020 18:25

BEOGRAD - Sekreterijat za kulturu u odgovoru na zahteve Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije da se što pre donesu konkretne mere podrške umetnicima, kulturnim radnicima i sektoru samozaposlenih u kulturi, navodi da je za njih sada najvažniji zadatak da se zaštite i sačuvaju životi svih građana Srbije i u tom smislu i svih učesnika tj. stvaralaca u oblasti kulture.

Sekretarijat za kulturu je, pored stalnih upozorenja da sve ustanove moraju voditi računa o zaštiti zdravlja zaposlenih i radno angažovanih izvršilaca, jasno stavio na znanje svim ustanovama kulture da svi planirani i angažovani saradnici koji nisu zaposleni kod drugog poslodavca, navodi se u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.

Foto Tanjug / T.Valic, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane