BIH:Potvrđeno 185 slučajeva, u RS potvrđeno 7 novih

U Republici Srpskoj registrovano je sedam novih slučajeva novog korona virusa (Covid-19), izjavio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

26 Mart 2020 10:46

SARAJEVO- U Republici Srpskoj registrovano je sedam novih slučajeva novog korona virusa (Covid-19), izjavio je danas ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

Time je ukupan broj zaraženih u BIH porastao na 185.


U Bugarskoj 243 potvrđena slučaja Covid-19


SOFIJA - Broj potvrđenih slučajeva Covid-19 u Bugarskoj iznosi 243, saopštio je jutros načelnik kriznog štaba, general-major Vencisal Mutafšijski tokom redovnog brifinga za novinare.

Od jučerašnjeg popodnevnog brifinga evidentiran je jedan novi slučaj, a obolelih ima u 18 od ukupno 28 regiona.


Ako ne pomažete, nemojte ni da ometate, poručio Orban SE


BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orban poručio je danas generalnoj sekretarki Saveta Evrope Mariji Pejčinović Burić da ne ometa napore Mađarske u borbi protiv epidemije korona virusa, saopšteno je jutros iz premijerovog kabineta, prenosi MTI.

Generalna sekretarka Saveta Evrope je u utorak kritikovala zakonski okvir vanrednog stanja u Mađarskoj, ali joj je Orban u pismu poručio da pažljivo pročita tekst zakona koje predat mađarskom parlamentu na usvajanje i da ga uporedi sa sličnim zakonima u drugim zemljama.


U Republici Srpskoj sedam novozaraženih, ukupno 121

BANJALUKA - U Republici Srpskoj registrovano je sedam novih slučajeva virusa korona i sada ih je ukupno 121, rekao je na konferenciji za novinare ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Šeranić je rekao da je u proteklih 24 časa 75 osoba testirano na virus korona, od čega je sedam bilo pozitivnih.


Pahor: Slovenija kontroliše epidemiju

LJUBLJANA - Slovenački predsednik Borut Pahor ocenio je da se Slovenija i vlada dobro nose sa epidemijom korona virusa i njenim ekonomskim posledicama.

"Pravovremeno smo uveli radikalnije, možda i preterane restrikcije kako bismo smanjili krivulju rasta zaraženih i obolelih. Iako ne znamo kad će epidemija dostići vrhunac, mislim da uz oprezni optimizam možemo da konstatujemo da Slovenija danas kontrolše situaciju", rekao je Pahor za Slovenačku televiziju.


Oko 500 ruskih turista čeka da napusti Crnu Goru

BEOGRAD- Oko 500 ruskih turista čeka da napusti Crnu Goru, saznaje ruska agencija TAS S iz upućenih lokalnih izvora.

Oko 1.800 ruskih turista čekalo je da otputuje iz Crne Gore nakon što su crnogorske vlasti suspendovale avio saobraćaj zbog epidemije korona virusa, a u periodu od 18. do 22. marta ukupno 1.344 ljudi je napustilo tu zemlju.CG: Ko pokuša da izađe iz Tuzi biće uhapšen


PODGORICA- Stanovnici crnogorske opštine Tuzi i zvanično su u karantinu i zabranjeno im je da izlaze zbog sprečavanja širenja korona virusa.

Predsednik Opštine Tuzi Nik Ðeljošaj rekao je da će ukoliko prekrše naredbu o zabrani izlaska biće pritvoreni i protiv njih će biti pokrenut postupak, prenosi portal CdM.


HR:Obolelo još 39, ukupno 481


ZAGREB- U Hrvatskoj je potvrđeno 39 novih slučajeva zaraze korona virusom, čime je broj porastao na 481, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

"Ako uporedimo povećanje od juče ujutro, i dalje držimo situaciju pod kontrolom. Nema eksponencijalnog rasta zaraženih, što je od izuzetne važnosti", rekao je hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš na konferenciji za novinare, prenosi Hina.


Građani Tuzi: Zarazili smo se na saučešću


PODGORICA- Dve porodice iz crnogorske opštine Tuzi, kod kojih su registrovani oboleli od virusa Covid-19, veruju da su zaraženi na sahrani koja je organizovana pre uvođenja mera zabrane te vrste javnih okupljanja.

Tuzi su od srede, nakon što je crnogorski Institut za javno zdravlje registrovao 15 obolelih i dramatično širenje virusa korona, potpuno zatvorene i izolavane, a policija kontroliše ulaze u tu opštinu.CG:Zaraženo još 14 osoba, ukupno 67


PODGORICA- U Crnoj Gori od novog korona virusa obolelo je još 14 osoba, čime je ukupan broj porastao na 67, od kojih je jedan pacijent u Kliničkom centru životno ugrožen, saopstio je danas Institut za javno zdravlje.

U Kliničkom centru leči se 15 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19 od kojih 10 u Klinici za infektivne bolesti i pet u Internoj klinici, a jedna osoba životno ugrožena priključena je na respirator, prenosi podgorički portal CdM.


Foto;Pixabay.com

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane