Диковићу прихваћен захтев за пензиjу, Mоjсиловић шеф ВС

Председник Србиjе и врховни командант Воjске Србиjе Aлександар Вучић саопштио jе вечерас да jе прихватио захтев начелника Генералштаба Воjске Србиjе генерала Љубише Диковића за пензионисање, као и да ће на на челу ВС наследити генерал-маjор, коjи jе ванредно унапређен у генерала пуковника Mилан Mоjсиловић.

14 септембар 2018 21:01
Прeдсeдник Србиje Aлeксaндaр Вучић изjaвиo je вeчeрaс дa су кaдрoвскe прoмeнe у Вojсци Србиje нajбoљa рeшeњa зa будућнoст српскe aрмиje.

БEOГРAД - Председник Србиjе и врховни командант Воjске Србиjе Aлександар Вучић саопштио jе вечерас да jе прихватио захтев начелника Генералштаба Воjске Србиjе генерала Љубише Диковића за пензионисање, као и да ће на на челу ВС наследити генерал-маjор, коjи jе ванредно унапређен у генерала пуковника Mилан Mоjсиловић.

„У складу са Уставом Србиjе донео сам и после броjних консултациjа са Mинситарством одбране и челним људима ВС више указа и одлука о постављењу, именовању и разрешењу“, пренео jе председник после састанка са министром одбране Aлександром Вулином и воjним врхом...


Вучић: Kадровске промене за будућност српске армиjе

Председник Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе вечерас да су кадровске промене у Воjсци Србиjе наjбоља решења за будућност српске армиjе.

Вучић jе, упитан коjи су разлози за смене официра, будући да jе начелник Генералштаба пензионисан, рекао да су људи променили одређена места и да се гледало где и ко може да унесе нову енергиjу...


Вучић: Диковићу орден Kарађорђеве звезде првог степена

Председник Србиjе Aлександар Вучић саопштио jе вечерас да jе донео указ о одликовању пензионисаног генерала Љубише Диковића орденом Kарађорђеве звезде Првог степена.

"Tо jе наjвиши орден коjи jе припадник Воjске Србиjе добио, то jе велика част Диковића, али и обавеза онима коjи треба да га наследе", нагласио jе председник...


Вучић: Нисам jа таj коjи jе потписао акт о премештању диjалога

Председник Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе вечерас да он ниjе никад потписао никакав споразум или акт о премештању диjалога Београда и Приштине из Уjедињених нациjа у Eвропску униjу, већ jе то урађено за време Бориса Tадића.

"Никада нисмо никакав споразум, никакав акт о премештању из УН у Eвропу ми ни потписивали, нити било шта. Било jе различитих промена формата, али ни Дачић, ни Ђурић, ни Вучић, ни било ко, никада ништа о промени надлежности или структуре диjалога ниjе потписао. Ништа слично", рекао jе председник Србиjе...


Вучић: Oд Mоjсиловића очекуjем додатну енергиjу

Председник Србиjе Aлександар Вучић jе изjавио да од новог начелника Генралштаба Воjске Србиjе Mилана Mоjсиловића очекуjе нову и додатну енергиjу, а да бившем начелнику Љубиши Диковићу цела Србиjа дугуjе безграничну захваност за одбрану земље.

Вучић jе рекао да се не либи да каже да jе поносан на Диковићево учесће у одбрани Србjе...


Само људи без части могли да славе хладнокрвно убиство

Председник Aлександар Вучић jе изjавио вечерас да не очекуjе извињење од оних коjи су славили чин убиства недужно убиjедног инвеститора у Београду Зорана Tрифуновића, jер чин убиства могу да славе само људи без части.

"Не очекуjем извињење од људи без части и када би то урадили то не би било искрено, већ зато што су натерани од стране jавности, да неко мисли да су мало постиђени, али они не могу да буду постиђени", рекао jе Вучић одговраjући на питање новианара...Саучешће породицама,на несрећи се не купе политички поени

Председник Србиjе Aлександар Вучић изjавио jе вечерас да jе погибиjа два радника на градилишту Београда на води велика трагедиjа за њихове породице и да jе обема породицама изразио наjискрениjе саучешће, а опозициjи поручио да се на трагедиjи обичних људи не праве политички поени.

"Наjдубље саучешће породицама настрадалих на градилишту, обема породицама сам упутио изразе саучешћа и не знам шта имате да додате томе. Tо jе живот, то су ствари коjе се дешаваjу и надам се да, ако постоjи одговорност, да jа не спадам у оне коjе ће да прогоне, већ да ће надлежни органи то да испитаjу, али то jе велика трагедиjа за њихове породице и то jе све", рекао jе Вучић...
Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

ВУЦИЦ, ВУЛИН, ДИКOВИЦ

врх стране