Писмо Танјуга УНС-у поводом текста Пиштаљке

Пренели сте текст Пиштаљке „Танјуг обмануо новинаре“ о завери коjу jе наша агенциjа мудро организовала како би спречила узбуњивача Борка Jосифовског и представнике Пиштаљке у намери да министру здравља Златибору Лончару уруче документациjу о трговини смрћу у београдскоj Хитноj помоћи.

23 октобар 2018 15:00

Узалуд. Танјуг ниjе успео. Узбуњивач jе материjал предао и то мужу директорке Танјуга Владимиру Ђукићу, иначе државном секретару Mинистарства здравља, коjи се храбро одупро покушаjу своjе жене да саботира цео случаj.

Све то jе открила уредница Пиштаљке Драгана Mатовић у у успешном иследничком поступку, а на порталу Удружења новинара Србиjе пренео њен муж Владимир Радомировић, главни уредник Пиштаљке и председник УНС-а.

Сукобиле се две моћне породице око тога ко jе успешниjи у саботажи истине - Танјуг или Пиштаљка.

Eво, признаjемо, успешниjа jе Пиштаљка.

A, Танјуг признаjе да у овом великом случаjу саботаже, коjи jе тако успешно разоткрила Пиштаљка, никакву улогу ниjе имао господун случаj, нити грешка проистекла из лоше протумачене поруке.

Не треба веровати директорки Танјуга - и ту jе потпуно исправно поступила уредница Пиштаљке Драгана Mатовић, супруга Владимира Радомировића - да jе секретару ДEСKA касно увече, након што jе из видео редакциjе добила обавештење да за сутрашње догађаjе нема довољно камера, послала поруку да откаже ПOKРИВAЊE овог догађаjа, што jе порука за интерну наjаву Танјуга - ко, шта и где сутра ради и покрива.

Не треба веровати директорки Танјуга да jе секретар Деска поруку схватио погрешно, превидео да се отказивање односи на слање камере и наше видео покривање састанка, те у 22,57 сати послао редакциjама маил са исправљеном Наjавом и болдованом поруком да се отказуjе - састанак.

Не треба веровати директорки Танјуга да jе тек у уторак уjутру, на позив из Mинистарства здравља у 10,30 и питање зашто смо обавестили редакциjе да се отказуjе догађаj, због чега их зову новинари, схваћена грешка и одмах потом, у 10,44 сати, на исте адресе, послата, такође болдована, порука да догађаj ниjе отказан.

У праву jе уредница Пиштаљке коjа jе одмах схватила да jе у питању озбиљна саботажа, и што jе, како И приличи иследнику у чиjим рукама jе правда, на ово усмено обjашњење директорке Танјуга завикала: Даjте доказе!

У праву су када тврде да директорка ниjе могла да доказе, а не да неће, jер - ко би се и усудио да jедном од тако репрезентативних иследника, од коjих по неки сваки дан куца на Танјугова врата, не пружи на увид доказе.

Жао нам jе што нисмо истог дана видели да jе извештаj истраге обjављен И на порталу Удружењу новинара Србиjе, струковног удружења, иначе бисмо одмах реаговали И предали доказе мужу иследнице Драгане Mатовић.

Извињавамо се што то радимо са закашњењем.

Бранка Ђукић, директорка Танјуга


фото Танјуг

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране