Због снега у Србиjи на снази четврти степен приправности, очекуjу се нове падавине

Због снега коjи пада од синоћ, било jе проблема на трамваjским и тролеjбуским линиjама, али jе тренутно ситуациjа са свим линиjама градског превоза стабилна, изjавио jе вршилац дужности градског секретара за послове одбране, ванредних ситуациjа, комуникациjе и координациjу односа са грађанима Дарко Главаш.

24 јануар 2019 19:47
Зaмeник грaдoнaчeлникa Бeoгрaдa Гoрaн Вeсић изjaвиo je дaнaс дa улицe првoг приoритeтa пoтпунo функциoнишу и пoдсeтиo дa je тo 1.800 килoмeтaрa сaoбрaћajницa, кojимa идe грaдски прeвoз.

Jавне службе у приправности због наjављеног обилног снега

Штаб за ванредне ситуациjе општине Параћин, због наjаве већих снежних падавина, увео jе вечерас приправност jавних предузећа и служби.

У саопштењу се обjашњава да jе оваква одлука донета након упозорења Oделењена за ванрдене ситуациjе у Jагодини и РХMЗ да се у петак, посебно у петак на суботу и у суботу, очекуjу веће снежне падавине у овом делу Србиjе...


Градске службе спремне за нови снежни талас

Зимска служба спремна jе за следећи снежни талас, а данас су на улицама била ангажована 1.703 радника, са 339 машина, камиона и возила, а све службе су jош од jуче биле у четвртом степену приправности.

Tренутно се раде улице другог приоритета jер су све улице првог приоритета очишћене и проходне. Читав систем се интензивно припрема за предстоjеће падавине, а процене су да се очекуjе 25 центиметара снега, навео jе Дарко Главаш. в.д. градског секретара за послове одбране, ванредних ситуациjа...


Снег чисти 2.200 путара са 1.200 камиона и машина

Проходни су сви државни путеви првог и другог реда, прилази граничним прелазима и зимским туристичким центрима у Србиjи, али се саобраћаj одвиjа отежано због велике количине снежних падавина, саопштили су Путеви Србиjе.

На снази jе четврти степен приправности, што подразумева 100 одсто расположивог људства и механизациjе...


Главаш: Eкипе "Београд пута" у четвртом степену ангажовања

Због снега коjи пада од синоћ, било jе проблема на трамваjским и тролеjбуским линиjама, али jе све решавано у року од двадесетак минута и у овом тренутку ситуациjа са свим линиjама градског превоза jе стабилна, изjавио jе вршилац дужности градског секретара за послове одбране, ванредних ситуациjа, комуникациjе и координациjу односа са грађанима Дарко Главаш.

Због снега екипе JKП "Београд пут" су у четвртом степену ангажовања, рекао jе Главаш Танјугу и указао да jе снег на териториjи града Београда почео да пада синоћ од 23 сата и да jе до сада нападало између 15 и 17 центиментара снега...


Весић: Улице првог приоритета потпуно функционишу

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изjавио jе данас да улице првог приоритета потпуно функционишу и подсетио да jе то 1.800 километара саобраћаjница, коjима иде градски превоз.

Весић jе новинарима у Београду рекао да jе jутрос било мањих проблема у саобраћаjу коjи се, каже, дешаваjу увек када пада снег, али да ни у jедном тренутку градски превоз ниjе обустављен дуже од 20 минута....


Нови Сад: Зимске службе спремно дочекале нови снег

Mеханизациjа и људство новосадских зимских служби спремно су дочекали снег коjи jе jутрос поново почео да пада у Ноцом саду.

"Градско зеленило jе у потпуности спремно дочекало данашње падавине. Данас у шест часова jе изашла комплетна зимска служба нашег предузећа коjа се налази у оквиру зимске службе коjу чине и колеге из 'Пута', 'Чистоће' и 'Паркинг сервиса'", рекао jе Танјугу саветник директора за медиjе JKП "Градско зеленило" Иван Ножинић...


Снег отежава саобраћаj, камиони на Батровцима чекаjу девет сати

У целоj Србиjи jутрос пада снег, температуре су око нуле, а због обилних снежних падавинама и на путевима у нижим пределима може бити снега на коловозу, што додатно отежава већ зимске услове вожње.

Сви прилази зимским туристичким центрима су проходни, путеви су очишћени у пуноj ширини, али на њима има снега на коловозу до пет цм, па jе, поред добрих зимских гума, обавезна употреба ланаца, саопштио jе Aуто-мото савез Србиjе...


фото Танјуг/ С.Радовановић, архива

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

СНEГ У ГРAДУ

врх стране