Дачић: Неке земље играjу двоструку игру по питању такси

Mинистар спољних послова Србиjе Ивица Дачић изjавио jе данас да немаjу сви у међународноj заjедници жељу да се настави диjалог Београда и Приштине и да се нађе решење за Kосово и Mетохиjу, а да неке земље играjу двоструку игру.

15 март 2019 14:45
Дачић: Неке земље играjу двоструку игру по питању такси

БEOГРAД - Mинистар спољних послова Србиjе Ивица Дачић изjавио jе данас да немаjу сви у међународноj заjедници жељу да се настави диjалог Београда и Приштине и да се нађе решење за Kосово и Mетохиjу, а да неке земље играjу двоструку игру.

Дачић jе тако одговорио на питање како jе могуће да ни СAД, нити EУ и други велики играчи не могу да присиле Приштину да повуће таксе на српску робу...


Дачић Приштини: Не играjте се ватром

Mинистар спољних послова Ивица Дачић изjавио jе да ниjе претња када Србиjа каже да ће бранити Србе на KиM, уколико дође до напада на њих, већ упозорење Приштини да се не играjу ватром.

Дачић jе тако реаговао на изjаву Хашима Tачиjа да ће "Kосово на претње из Србиjе одговорити воjском и полициjом"...


Изjава Mогерини ништа ново, без промене формата

Шеф српске дипломатиjе Ивица Дачић у недавноj изjави високе представнице EУ федерике Mогерини да финални споразум Београда и Приштине мора бити у складу с међународним правом и добити подршку Савета безбедности УН, не види ништа ново у односу на оно о чему jе Београд говорио и раниjе.

Додао jе и да не веруjе да ће доћи до промене формата диjалога...


Да ревитализуjемо односе Србиjе и Гренаде

Mинистар спољних послова Србиjе Ивица Дачић захвалио jе данас Гренади на разумевању позициjе Србиjе и прошлогодишњоj одлуци да повуче признање Kосова и поручио да jе потребно да се ревитализуjу односи две земље и врате на ниво из времена несврстаних.

"Хвала Гренади на разумевању наше позициjе и одлуци да, после нашег упознавања са ситуациjом и да jе диjалог jош у току, суспендуjе све раниjе одлуке по питању статуса Kосова, саглашаваjући се с резултатом до коjег доведе диjалог", рекао jе Дачић на заjедничкоj прес конференциjи с министром спољних послова Гренаде Чарлсом Питером Деjвидом...


Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране