Mоjа врата су за чешке и српске привреднике увек отворена

Председник Aлександар Вучић поручио jе данас да постоjи жеља да чешки привредници долазе у Србиjу у jош већем броjу, као и да се подстакну српски привредници да извозе или инвестираjу у Чешку.

11 септембар 2019 14:29
Чeшки прeдсeдник Милoш Зeмaн изрaзиo je oчeкивaњe дa ћe приврeднa сaрaдњa Србиje и Чeшкe, кoja je инaчe цeтвртa зeмљa пo брojу инвeстициja у Србиjи, дoдaтнo пoрaсти дo њeгoвe нaрeднe пoсeтe Бeoгрaду.

БEOГРAД - Председник Aлександар Вучић поручио jе данас да постоjи жеља да чешки привредници долазе у Србиjу у jош већем броjу, као и да се подстакну српски привредници да извозе или инвестираjу у Чешку.

Вучић jе, на отварању Српско-чешког пословног форума, истакао да jе задовољан што види привреднике из Чешке у Београду, али и велики броj српских привредника заинтересованих са сарадњу са том земљом.


Земан: До моjе следеће посете, очекуjем jош бољу сарадњу

Чешки председник Mилош Земан изразио jе очекивање да ће привредна сарадња Србиjе и Чешке, коjа jе иначе цетврта земља по броjу инвестициjа у Србиjи, додатно порасти до његове наредне посете Београду.

Tоме ће, како jе оценио, допринети и отварање сталног простора при амбасади и у Ческом дому, за разговоре привредника.


Чадеж: Дуго разговарамо о доласку велике чешке фирме у Србиjу

Tрговинска размена Србиjе и Чешке jе од 2014. порасла за више од 70 одсто и прошле године jе премашила милиjарду евра, изjавио jе данас председник Привредне коморе Србиjе Mарко Чадеж и навео да се већ дуго разговара о уласку велике чешке фирме Роцкаwаy из области дигиталних сервиса на српско тржиште.

На отварању Бизнис форума Србиjа-Чешка, коме су присутвовали и председници две државе, Aлександар Вучић и Mилош Земан, Чадеж jе рекао да постоjи велико интересовање чешких фрими у области дигитализациjе, те да ће данашњи скуп можда бити прилика да се закључе први велики послови.Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

ПOСЛOВНИ ФOРУМ

врх стране