Mали: Mилионске уштеде за буџет због нижих каматних стопа

Србиjа jе остварила велику победу на међународном финансиjском тржишту емитовањем десетогодишње обвезнице на Лондонскоj берзи у износу од 550 милиона евра са никад нижом каматном стопом од 1,25 одсто и за коjу jе потражња била три пута већа него што jе пласирано, изjавио jе данас министар финансиjа Синиша Mали.

06 новембар 2019 15:22
Буџeтoм зa 2020. гoдину плaнирaнo je дa учeшћe jaвнoг дугa у БДП-у будe 50,3 oдстo, штo je зa jeдaн oдстo мaњe нeгo oвe гoдинe, изjaвиo je дaнaс министaр финaнсиja Синишa Мaли.

БEOГРAД - Србиjа jе остварила велику победу на међународном финансиjском тржишту емитовањем десетогодишње обвезнице на Лондонскоj берзи у износу од 550 милиона евра са никад нижом каматном стопом од 1,25 одсто и за коjу jе потражња била три пута већа него што jе пласирано, изjавио jе данас министар финансиjа Синиша Mали.

Према његовим речима, то jе велика потврда не само успеха економских реформи коjе су спровођене протеклих година у нашоj земљи, него и већег поверења инвеститрора да улажу у Србиjу.


Mали: Jавни дуг следеће године за проценат мањи

Буџетом за 2020. годину планирано jе да учешће jавног дуга у БДП-у буде 50,3 одсто, што jе за jедан одсто мање него ове године, изjавио jе данас министар финансиjа Синиша Mали.

Према његовим речима, Србиjа наставља са тенденциjом пада jавног дуга, додаjући да су предвиђања да наш jавни дуг до 2022. износи око 47,2 одсто.


Раст наше привреде за ову годину и до 3,8 одсто

Mинистар финансиjа Синиша Mали изjавио jе данас да jе по "флеш" процени раст наше економиjе за трећи квартал ове године 4,7 одсто, што, како наводи, значи да ће раст привреде за 2019. бити и до 3,8 одсто.

"По флеш процени стопа раста наше еконимиjе jе 4,7 одсто за трећи квартал ове године. Mи ћемо данас или сутра изаћи са проjекциjама раста привреде за ову годину и она више неће бити 3,5 одсто као што jе планирано, већ 3,6 или 3,7, а можда чак и 3,8 одсто", рекао jе Mали на конференциjи за медиjе.


Mали: Oчекуjем до краjа године чланство у "Eуроцлеар банк"

Mинистар финансиjа Синиша Mали изjавио jе данас да се интензивно преговара о укључењу Србиjе у "Jуроклир банку" (Eуроцлеар Банк") и да очекуjе да ће се до краjа године то и реализовати.

"Преговарамо интензивно и мислим да ћемо следећих пар недеља, односно до краjа године бити увршћени у "Eуроцлеар" што ће додатно повећати тражњу за нашим хартиjама од вредности", изjавио jе Mали новинарима.Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

СИНИСA МAЛИ

врх стране