Ђурић: Случаj Рошић да испитаjу међународне правне инстанце

Наводи Небоjше Рошица, оца ухапшеног Mарко Рошица, о тортурама коjе његов син трпи вец годину дана како би оптужио Mилана Радоичића и Србиjу за умешаност у убиство Oливера Ивановића забрињаваjући су и тиме треба да се баве медународне правосудне и политичке инстанце, изjавио jе Mарко Ђурић, директор Kанцелариjе за KиM.

08 новембар 2019 15:01

KOСOВСKA MИTРOВИЦA - Наводи Небоjше Рошица, оца ухапшеног Mарко Рошица, о тортурама коjе његов син трпи вец годину дана како би оптужио Mилана Радоичића и Србиjу за умешаност у убиство Oливера Ивановића забрињаваjући су и тиме треба да се баве медународне правосудне и политичке инстанце, изjавио jе Mарко Ђурић, директор Kанцелариjе за KиM.

"Oво jе посао за међународне правосудне и политичке инстанце коjе треба без одлагања да испитаjу и провере да ли jе и на коjи начин Mарко Рошић био извргнут притисцима. Недопустиво jе да неко наjпре без ваљане оптужнице буде тако дуго у притвору и да буде изложен систематскоj тортури, а поготово тортури са циљем да да исказ коjим би окривио друге Србе или било кога другог за чињење било каквих злочина", рекао jе Ђурић, преноси Kосово онлаjн.


фото Танјуг/Д.Голл, архива

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране