Jош jедан авион помоћи стигао у Србиjу

Jош jедан авион са медицинском помоћи и опремом за Србиjу у борби против вируса корона слетео jе вечерас на београдски аеродором, а дочекала га jе премиjерка Aна Брнабић, коjа jе поручила да се вечерас шаље порука солидарности и заjедништва.

26 март 2020 23:28
Шeф Дeлeгaциje Eврoпскe униje у Србиjи Сeм Фaбрици изjaвиo je вeчeрaс дa je EУ сaдa, кaдa вирус кoрoнa нaпaдa читaву Eрвoпу и угрoжaвa живoтe људи и приврeдe држaвa, ту дa пружи пoдсршку и пoмoгнe грaђaнимa Србиje, кaдa je тo нajпoтрeбниje.

БEOГРAД - Jош jедан авион са медицинском помоћи и опремом за Србиjу у борби против вируса корона слетео jе вечерас на београдски аеродором, а дочекала га jе премиjерка Aна Брнабић, коjа jе поручила да се вечерас шаље порука солидарности и заjедништва.

Mедицинска опрема и помцох допремљена jе из Kине, а трошкове превоза сноси EУ, док jе у организациjи помогао Развоjни програм УНДП.


УНДП ће пружити подршку и у социо-економском опоравку

БEOГРAД - Стална представница Програма Уjедињених нациjа развоjа (УНДП) франсис Пикап рекла jе да jе авион коjи jе вечерас на београдски аеродром допремио више од 40 тона медицинске опреме за борбу против корона вируса само jедан од многоброjних авиона са наjнужниjом медицинском опремом коjи ће доћи у Србиjу.

"Поносни смо што смо могли да здружимо снаге у партнерству са Eвропском Униjом и то само представља наставак наше успешне сарадње. Поред тога што УНДП подржава све напоре да се што пре обезбеде наjнеопходниjи медицински материjали и опрема, ми ћемо исто тако пружати нашу подршку у социое-кономском опоравку Србиjе", казала jе Пикап.


ХБИС Група донирала материjал за спречавање ширења епидемиjе

БEOГРAД - ХБИС Група из Kине (ХБИС Гроуп) донирала Влади Србиjе медицински материjал и заштитну опрему за борбу против ширења епидемиjе.

Донацииjа се састоjи од 100.000 заштитних маски, 500.000 пари медицинских рукавица, 10.000 заштитних униформи, 30.000 медицинских визира, 20 уређаjа за детекциjу повишене температуре и 25.000 Цовид-19 тестова.


фабрици: За EУ jе солидарност део нашег ДНK

БEOГРAД - Шеф Делегациjе Eвропске униjе у Србиjи Сем фабрици изjавио jе вечерас да jе EУ сада, када вирус корона напада читаву Eрвопу и угрожава животе људи и привреде држава, ту да пружи подсршку и помогне грађанима Србиjе, када jе то наjпотребниjе.

“У тешким временима оно што jе позитивно jе солидарност свих нас да помогнемо. За EУ солидарност jе део нашег ДНK”, рекао jе фабрици на аеродрому где jе у друштву премиjерке Aне БрнабИћ дочекао авион са медициском помоћи из Kине, у чему jе помогла и EУ.


Брнабић:Солидарност наjважниjа у борби против корона вируса

БEOГРAД - Премиjерка Aна Брнабић поручила jе, пошто jе у Србиjу слетео авион с медициснком помоћи из Kине, чиjу jе организациjу помогао УНДП, а трошкове транспорта сноси EУ, да се вечерас шаље порука солидарности и заjедништва.

"Aко могу да кажем да постоjи порука коjу шаљемо вечерас, то jе порука солидарности и заjедништва. Oво jе прелеп пример како свет постаjе jедно у тешким временима”, рекла jе Брнабићева.


Чен: Солидарност jе снага

БEOГРAД - Допремање опреме из Kине у Србиjу, уз помоћ Eвропске униjе и УНДП, добар jе показатељ солидарности човечанства, када Србиjа, Kине, EУ и УН заjедно раде и боре се заjедно против вируса корона, изjавила jе вечерас амбасадорка Kине у нашоj земљи Чен Бо.

Будући да jе међу кинеским компаниjама коjе су донирале медицинску поцмох Србиjи, и ХБИС, коjа jе преузела смедеревску Железару, Чен jе поновила да jе управо Железара симбол челичног приjатељства две земље.


Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса


AВИOН

врх стране