19. maj 2024 23:52

Željko Obradović: Na neke stvari ne možemo da utičemo, ubeđen sam da ćemo igrati u Evroligi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Željko Obradović: Na neke stvari ne možemo da utičemo, ubeđen sam da ćemo igrati u Evroligi

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Željko Obradović čestitao je Crvenoj zvezdi na osvojenoj titulu ABA lige i istakao da na neke stvari ne može da utiče i dodao da je ubeđen da će "crno-beli" i naredne sezone igrati u Evroligi.

"Čestitam Zvezdi na osvojenoj titulu. Nastojali smo da damo sve od sebe, u ovim okolnostima u kojima se nalazimo, rekao bih da smo dali maksimum. Na neke stvari ne možete da utičete. Nadam se da će ljudi koji vode ABA ligu biti iskusniji i pametni u narednoj sezoni, mi hoćemo sigurno", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle poraza u trećoj utakmici finala plej-ofa ABA lige (82:76).

Obradović je dodao da je uveren da će klub igrati Evroligu iako nije odbranio pehar u ABA ligi.

"Partizan će sigurno igrati Evroligu, siguran sam u to. Uradili smo sve, pogledajte kako izgledaju utakmice Partizana, Učinićemo sve da igramo", dodao je Obradović.

Trener Partizana dao je i svoje viđenje situacije oko sukoba između Džejmsa Nanelija i Stefana Lazarevića i otkrio je zbog čega je odlučio da Amerikanac ne bude u timu.

Kako ističe, muka mu je bilo kad je video šta se desilo, nema pune informacije i istakao je da svako treba da odgovara za svoje postupke.

"Da li je uticalo, koliko je uticalo... Ja sam zaista bio iznenađen kad su došli da mi kažu, mi smo imali trening od 10 taj trening pred utakmicu, ja sam pitao kad dolaze, oni dolaze u 11.30, ja sam završio pre 11. Upravo da ne bi dolazilo da se viđamo, nisam mislio da će se nešto dogoditi, jer nema razloga. Došli su ljudi, rekli su šta se dogodilo, krenule se u ovakve i onakve priče. Ko je, kako, zašto započeo, to je ružna slika i ja ne opravdavam, da li je igrač Zvezde započeo, šta je uradio..."

"Ne znam, Naneli šta je uradio takođe, nisam gledao sajtove, muka mi je bilo kad sam čuo da je došlo do tako neke situacije, odluka da Naneli ne bude u timu je moja. Mislio sam da posle toga što se desilo jutros, proveo je u policiji ne znam koliko sati, on po mom mišljenju nije bio spreman da igra. To je odluka jer vodim računa o timu, stojim iza nje. Nemam nikakav razlog da ne verujemo Džejmsu u to što mi je ispričao, svako mora da odgovara za svoje postupke. Postoje organi koji će da se bave time, pominje se da nema nekih minuta sa videa, ne bih da ulazim u to. Žao mi je, mislim da je taj Lazarević izvanredan momak, žao mi je što je tako. Šta se dešavalo, ne znam i neću da ulazim u detalje. Žao mi je da se o tom nekom incidentu pred finale priča i da je to nešto što je dobilo toliko prostora da se priča o tome. Jedna situacija koja ne bi poželeo da se dogodi, svako treba da odgovara za svoje postupke", zaključio je Obradović.