8. decembar 2023 12:50

Borovčanin: Nacionalni trening centar je velika stvar za funkcionisanje boksa

Izvor: TANJUG

podeli vest

Borovčanin: Nacionalni trening centar je velika stvar za funkcionisanje boksa

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin izjavio je danas da je Nacionalni trening centar velika stvar za funkcionisanje bokserskog sporta i da će se projekat njegove izgradnje završiti u naredne dve godine.

Nacionalni bokserski trening centar imaće više od 7.000 kvadrata, trening dvorane, salu za mečeve, ring na otvorenom i prateće sadržaje neophodne za pripreme boksera.

Kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog bokserskog trening centra i multifunkcionalne dvorane na Novom Beogradu postavljen je 3. decembra u prisustvu legendarnih šampiona, Amerikanca Roja Džonsa juniora i Rusa Aleksandra Povetkina i Denisa Lebedeva.

"Nacionalni trening centar je jedna velika i ogromna stvar za funkcionisanje bokserskog sporta i mislim da nijedan sport ne može da funkcioniše ako nema potrebnu infrastrukturu. Taj projekat, kada se završi u naredne dve godine, biće zaista na svetskoj boks mapi. Takve možete sada naći samo u Americi i Rusiji", istakao je Borovčanin gostujući na TV K1 i dodao da će bokseri Srbije imati najbolje uslove za trening na svetu.

On je objasnio da će sa takvim infrastrukturnim centrom, imati mogućnost da razvijaju boks u Srbiji i da naši bokseri budu najbolji na svetu. "Da počnu da nam dolaze reprezentacije drugih zemalja, da se ovde pripremaju jer je to praksa u svetu", istakao je Borovčanin.

"Mi smo pre svega ovu godinu završili na najbolji mogući način. Kada smo postavljali kamen temeljac kojim počinjemo izgradnju Nacionalnog trening centra, istog dana imali smo prijem kod predsednika Aleksandra Vučića koji mi je obećao da će kao i do sada nastaviti da podržava bokserski sport i da omogućava odlične uslove", rekao je Borovčanin.

Prema njegovim rečima, upravo ti uslovi će dati mogućnost i veliku šansu bokserima i bokserkama da na Olimpijskim igrama dođu do medalja, kao i da na Evropskom seniorskom prvenstvu u Beogradu zabeleže veliki broj pobeda i osvoje veliki broj medalja za našu zemlju.

On je najavio da će EP u Beogradu naredne godine biti održano u novom formatu.

"Evropsko prvenstvo, prvo za muškarce i žene, održaće se naredne godine od 15. do 29. aprila u hali Aleksandar Nikolić, tačno 50 godina nakon poslednjeg Prvenstva Evorpe koje je održano u našoj zemlji. Biće održano u novom formatu. Taj novi format je početak organizovanja kontinentalnih šampionata nalik na Svetska prvenstva, sa svim onim elementima koja možemo videti, na primer u Las Vegasu", zaključio je Borovčanin.