26. april 2024 15:18

Ljudmila Medan: Triatlon spektakl "Ironman 70.3 Belgrade" za ponos Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ljudmila Medan: Triatlon spektakl "Ironman 70.3 Belgrade" za ponos Srbije

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Triatlon spektakl "Ironman 70.3 Belgrade" konačno dolazi u Srbiju. Mi postojimo još od devedesetih, kako je trend krenuo u svetu, tako je krenuo i kod nas, rasli smo, učili, širili se i došli smo do najviše lestvice, rekla je Tanjugu Ljudmila Medan, šef kancelarije "Ironman 70.3 Belgrade".

Spektakl koji će okupiti takmičare iz 100 zemalja sveta održaće se 15. septembra na Adi Ciganliji i prvi je tog tipa u ovom delu Evrope.

"Predstavnici "Ironman" trke su cele nedelje u Beogradu, zajedno sa nama su pravili inspekciju staze i prezadovoiljni su, posebno jer triatlon kao sportska manifestacija ide u centar prestonice. Uz podršku grada predstavićemo i Most na Adi i Adu Ciganliju, magistralu za Obrenovac i na kraju ceo prostor do Kalemegdana, gde će da bude trkačka staza", istakla je Medan.

Najveći benefit koji nam "Ironman" donosi je globalno učešće triatlonaca iz celog sveta, limit za učešće je oko 2.000 takmičara, Beograd kako kažu ima lak prilaz, dobru avio konekciju i dolaze nam takmičari iz Južne Afrike, Indije, Kine, Japana, Južne Amerike, Islanda... Zanimljivo, za sada najmanji odziv imamo iz regiona, ali verujem da je to ono naše, Balkansko, lako ćemo, u poslednju momentu", istakla je Medan.

"Ironmen" se predstavlja na EXPO-u Beogradskog maratona.

"Triatlon u Srbiji se rodio i rastao zajedno sa BGD maratonom, naša prva kancelarija bila je u kancelariji BGD maratona, a pritom ovde svi mogu da se prijave za štafetne trke. I za "Ironmen" 15 septembra i za naše triatlon trke na Srebrnom jezeru 2. juna i Zlatiboru 29. juna", zaključila je Medan.