15. maj 2024 12:18

Maja Gojković uručila ugovore za bolje uslove stanovanja porodicama sa troje ili četvoro dece

Izvor: TANJUG

podeli vest

Maja Gojković uručila ugovore za bolje uslove stanovanja porodicama sa troje ili četvoro dece

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ Anderj Pap

NOVI SAD  - Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković danas je, u sklopu Međunarodnog dana porodice, uručila ugovore porodicama iz AP Vojvodine sa troje ili četvoro dece, koje su dobile bespovratna sredstva za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja.

Prema njenim rečima, danas su potpisani ugovori sa 189 porodica iz Pokrajine, a za ovogodišnji konkurs je opredeljeno 250 miliona dinara.

Ona je navela da pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku od 2018. godine realizuje taj program, dodajući da su do sada odobrena sredstva za čak 1.135 porodica sa troje ili četvoro dece.

"I ove godine je postojalo veliko interesovanje za učešće na ovom konkursu. Ovaj konkurs se pokazao kao izuzetno korisna mera za oblažavanje i zaustavljanje negativnih demografskih trendova u AP", rekla je Gojković.

Kako je dodala, konkurs je i ove godine, kao i svih prethodnih godina dao izuzetne rezultate u podsticanju rađanja i afirmacije pronatalitetne politike kao i poboljšanju demografske strukture u opštinama, u seoskim sredinama i u gradovima.

"Sve ovo su bitni preduslovi za podizanje kvaliteta života u svakoj lokalnoj zajednici u kojoj živite. Podrška se ne ogleda samo u pukoj zameni stolarije i adaptacije krova ili većem broju kvadrata za vaše stanove i kuće. Veoma je važno da i vi i svaki drugi građanin u pokrajini znate i verujete da iza vas stoji pokrajinska vlada kao garant sigurnijeg i kvalitetnijeg života vaše porodice", poručila je Gojković.

Gojković je istakla da je ponosna na to što pokrajinska vlada na opipljiv način pomaže porodice sa decom.

"Verujem da ste u ovom trenutku podjednako srećni i uzbuđeni, jer ste zajedno sa pokrajinskom vladom rešili jedno od najvažnijih životnih pitanja. U to ime, svima želim srećne radove na uređenju životnog prostora, useljenje u nove domove i da nastavimo da zajedno rešavamo vaše probleme na putu stvaranja i jačanja porodice kako bismo vaše živote i živote vaše dece učinili najkvalitetnijim mogućim", zaključila je Gojković.