21. maj 2024 13:53

U knjigu žalosti povodom pogibije predsednika Irana upisala se ministarka Đurđević Stamenkovski

Izvor: TANJUG

podeli vest

U knjigu žalosti povodom pogibije predsednika Irana upisala se ministarka Đurđević Stamenkovski

Foto: AP Photo, File/Vahid Salemi

BEOGRAD - Knjiga žalosti u Ambasadi Irana povodom pogibije iranskog predsenika Ebrahima Raisija i drugih zvaničnika biće otvorena od danas do petka.

Ambasada Irana saopštila je da je knjigu otvorila u nedelju, a da će svi zainteresovani moći da se upišu u navedenom roku u zgradi Ambasade na adresi Mihaila Mike Jankovića 3, od 10 do 15 časova.

Predsednik Irana Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan, kao i još šest zvaničnika i članova posade, poginuli su u nedelju u padu helikoptera na severozapadu Irana.

Pored iranskog predsednika Ebrahima Raisija i ministra inostranih poslova Hoseina Amira Abdolahijana, identifikovano je još, javila je iranska državna novinska agencija IRNA.

Đurđević Stamenkovski se upisala u knjigu žalosti u iranskoj ambasadi

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski upisala se danas u knjigu žalosti u ambasadi Irana u Beograd, povodom pogibije predsednika te zemlje Ebrahima Raisija, ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana i ostalih članova delegacije i posade u padu helikoptera.

"U ovim teškim trenucima saosećamo se sa rukovodstvom i narodom prijateljskog Irana", poručila je Đurđević Stamenkovski.

Ministarka je ambasadoru Irana Rašidu Hasanu Puru Baeiu lično izrazila saučešće, istakavši da je ova strašna vest duboko potresla i Srbiju, saopštili su iz Ministarstva.